99 пъти ТУР ДЕ ФРАНС!

Начална страница | Интересно | Cпорт | 99 пъти ТУР ДЕ ФРАНС!

Фото-репортаж от "Обиколката на Франция".

 

В събота, 30 юни, от Лиеж - Белгия, стартира за 99 път едно от най-старите спортни състезания на нашата планета - "Обиколката на Франция". То ще продължи до 22 юли, колоездачите ще финишират на Елисейските полета в Париж.

В Тура  участват 198 велосипедисти от 29 страни, състезаващи се за 22 отбора.

Дължината на цялото трасе е 3 497 км, разделени в 21 етапа.

Характерното за настоящата гонка е, че отново има повече утежнени планински етапи, за радост на т.н. "катерачи", които наистина са едни от най-издръжливите състезатели сред всички спортисти. "Тур де Франс" е любима атракция за стотици телевизионни канали и се очаква от десетки милиони зрители. 

Сред тазгодишните фаворити са Бредли Уигинс - Великобритания, Кедел Еванс - Австралия,  Денис Меншов - Русия, Винченцо Нибали - Италия, Самуел Санчес - Испания и др.

Предлагаме ви актуална  илюстрация от това именито състезание, изпратена ни от нашия парижки сътрудник, фоторепортерката Дана Гарднър.

Фабиан Канселара (Швейцария) от тима на RadioshackNissanTrek, печели пролога в Лиеж, Белгия.За Канселара, шампион на „Обиколката на Франция“ от 2004 година, това беше 5-та победа в пролог на това престижно състезание
 

 
 

Кадел Евънс (Австралия) – шампионът от 2011 година на старта на пролога Лиеж, Белгия 2012

Любимецът на феновете Джордж Хинкапи (САЩ) се подготвя за първия етап на 2012 Tour de France. Това ще бъде последното му участие (с което той изравнява рекорда за най-много участия на индивидуален велосипедист).
 

Йенс Войт (Германия) от тима на RadioshackNissanTrek наглася своя велосипед преди 1-вия етап в Лиеж, Белгия 

 

 

 
 

  

Марк Кавендиш (Великобритания), Световен шампион за 2012 г. (вляво) с основната група по време на 2-рия етап в Osette, Belgium. По-късно през същия ден, Кавендиш печели етапа в Tournai, с което победите му в етапи на Tour de France станаха 21 за период от 6 години 

 

 

 

 

 


Климент Величков
в. „България СЕГА“
Снимки: Дана Гарднър (Dana Gardner)
www.danagardner.zenfolio.com

 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7