Премиера на книги за деца и родители в Чикаго

Начална страница | Интересно | Литература | Премиера на книги за деца и родители в Чикаго
image

В ранния следобед на 11 ноември 2017 г. в библиотеката на Шилерпарк беше представена премиерата  на новите книги, издадени от Творчески съюз “Творци без граници” и издателство “Либра скорп” – дебютната книга на Лили Паслиева “Децата – нашето щастие” и детските книжки на Райна  Недялкова “Лисина броилка” и “Да купиш камила”.
Срещата събра почитатели на литературното творчество в Чикаго. Специален гост на събитието беше генералния консул в Чикаго г-н Анчев. Водеща на срещата беше Калина Томова. Децата ни са нашето щастие и радост и темата на книгата  на Лили Паслиева “Децата - нашето щастие” възбуди дискусии и обсъждания. Всички бяха съгласни с това, че децата ни се нуждаят най-много от обич, внимание и доверие, което да се гради през годините.
Детските книжки на Райна Недялкова-Качулкова, които са резултат от втория и трети конкурс за детска рисунка “Нарисувай моята приказка”, бяха драматизирани от Ани, Сами и Алегра - ученици в БУ ”Родна реч” на БУЦ ”Знание”.
Детските рисунки от конкурсите “Нарисувай моята приказка”, украсяваха залата. Ани изпълни две песни, с които поздрави гостите на срещата, а те й благодариха със своите нестихващи ръкопляскания.
Присъстващите деца оцветяваха детските книжки и получиха награди.
 “Съюза на писателите в САЩ и по света” в лицето на Добри Карабонев и Иван Тодоров поздравиха авторките Лили Паслиева и Райна Недялкова и им връчиха цветя с пожеланието “Творчеството им да продължава да цъфти”. Връчени бяха поздравителни адреси от името на Творчески съюз “Творци без граници”.
Генералният консул г-н Анчев поздрави авторките и присъстващите на срещата и отбеляза, че българската книга е важна за запазването на българската духовност извън родината. Той съобщи, че Генералното консулство е получило  1400 книги от Национален Литературен музей - София, които са дарение за българските училища и обществените библиотеки в Чикаго, имащи български секции. В свое изказване на срещата Александра Михайлова на 11 години, предложи да бъде направен сборник с детско творчество. Идеята беше приветствана от присъстващите и Творчески съюз “Творци без граници”, чиято роля е съхраняване на българския език и откриване на нови творци се зае да изпълни тази прекрасна идея.
Срещата продължи в приятелски разговори и почерпка.
ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СИ ЗАКУПЯТ КНИГИТЕ, които са прекрасен подарък за предстоящите празници, могат да се обадят на тел. 773 563 2803 или да пишат на емейл: tvorcite@gmail.com
В България книгите могат да се поръчат на сайта на издателството “Либра скорп”    http://www.meridian27.com/book/decata-nasheto-shchastie


ОБЯВА
Творчески съюз “ТВОРЦИ БЕЗ ГРАНИЦИ” стартира проект “ДЕТСКО ТВОРЧЕСВО” по идея на Александра Михайлова на 11 години и с подкрепата на Генерално консулство - Чикаго. 
Могат да участват деца с разкази и стихотворения. Допускат се произведения на български и английски, или на двата езика. Творбите  изпращайте на e-mail: tvorcite@gmail.com до 30 април 2018 г.
На 24 май, на Деня на българската култура и славянска писменост ще бъдат обявени допуснатите за участие в сборника творби. За допълнителна информация тел. 773 563 2803- Райна Недялкова.Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7