Премиера на романа „Ултравиолетовият пегас“ от Виолина Б. Иванов в Чикаго

Начална страница | Интересно | Литература | Премиера на романа „Ултравиолетовият пегас“ от Виолина Б. Иванов в Чикаго
image

На 25-ти ноември, петък, в ПЪРВИ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР – Чикаго, се състоя премиера на романа „Ултравиолетовият пегас“ от българската писателка Виолина Иванова. Сред отбрана публика от български писатели, интелектуалци, читатели и почитатели на автора, виден гост на премиерата бе и г-н Иван Анчев, Генерален консул на Консулски окръг Чикаго. Събитието бе открито от председателя на СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ В САЩ И ПО СВЕТА, Георги Витанов Богат. След краткото негово слово, в което се спомена за високите художествени качества на романа, думата бе дадена на г-жа Иванова, която разказа историята за написването на книгата. Официалната част бе закрита от Ген. консул Иван Анчев, който изказа задоволството си от тази първа за него среща с българските творци на словото в САЩ, като пожела много творчески успехи. Макар и на хиляди мили отвъд океана,българското слово е живо и жизнено.
Голямата изненада на тази среща бе мини изложбата от картини живопис, рисувани от авторката на романа. Освен с изящното си слово, тя се оказа и вещ майстор на баграта. На всеки в залата бе подарена книга с автограф и картина, което за всички бе наистина голям сюрприз.
След официалната част, срещата продължи на чаша питие и вкусни хапки от българското заведение в Чикаго „Еделвайс“, собственост на писателя Симеон Гаспаров, също участник в срещата.


Георги Витанов Богат

Специално за
в. „България СЕГА“Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7