Винаги ли цената е най-важна (Част 1)

Начална страница | Интересно | Консултации | Винаги ли цената е най-важна (Част 1)
image

Всеки знае, че когато става въпрос за застраховане и финансово покритие в най-неочакваните моменти от живота, цената е една от величините, на които обръщаме главно внимание. Това е така, особено, ако никога не ни се е налагало да използваме нито един от застрахователните продукти, които сме закупили досега. Ситуацията обаче, ярко се променя, когато нещо непредвидено ни се случи и изпаднем в нужда да използваме тази така омразна застраховка, която плащаме всеки месец и понякога дори се чувстваме, че даваме “пари на вятъра”, докато не ни се наложи да използваме покритията заложени в нея.
Ако обаче ви се е налагало някога да бъдете в подобна ситуация, вие вече много добре знаете, че следващият път когато закупувате какъвто и да било застрахователен продукт вие ще обърнете внимание не само на цената, но и точно какво покрива дадената полица и най-вече какво не се покрива в нея. Както всеки един продукт, който закупуваме от магазина, застраховките също имат печат за качество и това не трябва да бъде пренебрегвано от нас като потребители.
Има много различни видове застрахователни програми, които не гарантират голямо покритие, но пък примамват много от хората с атрактивните си цени, които служат като кукичка, на която се хващат много от потребителите. Тъжното е, че не след дълго много от тях биват опарени след злополуки, към които застрахователната компания не се е отнесла по начина, по който те са очаквали, но вече е прекалено късно.
Страхотен пример за подобни "полици" са така наречените "рекламни застраховки" които получавате в пощата под формата на цветно листче, което рекламира определена застраховка (живот, жилище, здраве, автомобил и т.н.) с невероятно привлекателна цена. НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА (ама никога...) не си давайте парите за подобна застраховка. Вярно, те няма да са много, но ще са "на вятъра". Всъщност, по-добра идея би било да отворите прозорец и буквално да ги хвърлите на вятъра. Поне тогава ще видите на коя посока отиват...
Всяка една застраховка закупена въз основа на лист хартия, който може да се побере в дланта ви е абсолютно безполезна. Тя изпълнява функцията на илюзия, която ви кара да си мислите, че сте добре застраховани, а в същото време плащате почти нищо. Но ако поискате от компанията, която ви снабдява със "застраховката", информация за вашата полица и внимателно я разгледате, ще откриете че това съвсем не е така. В повечето случаи, определени клаузи (които са от особено значение) са дълбоко скрити между редовете.
В случаи на застраховките-живот, много от тези "полици" съдържат клаузи, които описват в най-големи детайли какви точно обстоятелства трябва да са налице за да може семейството Ви да получи парите, които са обещани от компанията. Ако дори едно от тези обстоятелства не съвпада с написаното в полицата, семейството Ви няма да получи и стотинка, независимо колко време сте плащали за застраховката. А в случай, че си помислите да осъдите съответната компания за парите, които си мислите, че те ви дължат, най-вероятно ще бъдете дълбоко обезкуражени след като армия от адвокати се изсипе пред Вас с единствената цел да Ви докажат, че дълбоко сте сгрешили. Общо взето, фирмите предлагащи подобни застраховки приличат повече на правни кантори отколкото на застрахователни компании.
Подобни полици можем да открием не само в пощенските си кутии. Те се предлагат от работодатели, асоциации, дружества, приятели. Тези лъжливи практики са много често срещани в САЩ и са напълно законни. Единственият начин обикновеният потребител да се защити от тях е като обогати своята финансова култура и образование.
Все повече и повече от новите ми клиенти се интересуват как могат да изравнят везните и да достигнат златната среда между качество и цена, а някои дори са склонни да платят дори по-висока цена за дадената застрахователна полица, какъвто и вид да е тя, за да знаят, че имат сигурността, която тяхното семейство заслужава. Похвалното е, че все повече хора се интересуват от програми, които търсят баланса между цената и качеството, като в центъра на дискусията остава образоването на клиента.
В следващия брой ще продължим темата за цена и качество, като обърнем по-голямо внимание на вида инвестиции, които човек може да направи.
Надявам се, сте намерили информацията за полезна и ако желаете да насрочите безплатна консултация с мен моля обадете ми се на телефон 941-726-3822 или ми пишете на bobi_3@yahoo.com.
Успешна седмица!

Борислав Борисов
в. „България СЕГА“
(личен финансов консултант и експерт в сферата на пенсионното-осигуряване и инвестирането, застрахователни полици за живот, здраве, автомобили и домове)


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7