Кредити и Обама Кеър (Obama Care)

Начална страница | Интересно | Консултации | Кредити и Обама Кеър (Obama Care)
image

Как ще стане това със данъците?

В миналия брой писах за ползите от квалифицираните застраховки, които са едни и същи за Маркетплейса и за пазара извън него. Може да е прозвучало като реклама. Сега ще направя кратко представяне на самата възможна финансова помощ за всички, които не могат да вместят в бюджета си цените/премиите на застраховките такива каквито бяха досега, и такива каквито са извън Маркетплейса или иначе казано, без финансова помощ.
Доста се изприказва за тази финансова помощ и ние си оставаме „Тома неверни-ци“, та включително и аз съм със резерви, но нека видим какво е написано по въпроса. Както казва нашият консул Симеон Стоилов: „Казаното си е казано, но написаното остава.“ Напълно съм съгласна с коментара му, и той особено важи за страната в която живеем и в която хората и организациите се съдят твърде често, за да нагласят и уточнят взаимоотношенията си.
Този път източникът на информация е IRS. Това което четем във техния флаер изисква да повторим вече казаното, че Маркетплейса е мястото където намираме здравноосигурителни варианти, научаваме как да си закупим от тях и най-важното, получаваме финансова помощ за това. Още, периодът да го сторим е от 1ви октомври 2013та до 31ви март 2014та. След този период на записване застраховка от там може да бъде закупена само при наличието на квалифициращи събития: промяна на членовете в семейството, дохода, статута и ситуация с работата ни (има и други по-специфични изключения но не са много).
Финансовата помощ, наречена още tax credit ви помага да заплатите премиите по здравните застраховки. Получавате я веднага като заплащане на вашата застрахователна месечна премия или част от нея директно към застрахователя. Можете да я получите по-късно, с подаването на данъчната си декларация за 2014. Без значение какъв ще бъде вашият избор, вие така или иначе ще подадете данъчна декларация.


Ако изберете да ползвате данъчния кредит сега, когато подавате декларацията за 2014та година,  през 2015та вие ще извадите авансовата кредитирана част на годишната премия от тази, която ще бъде изчислена вече реално, а не прогнозно, върху реализирания ви доход за 2014та. Ако кредита/финансовата помощ трябва да е по-голяма, то вие ще получите разликата с вашият такс ретърн, или тази разлика ще се приспадне от данъчните ви задължения ако имате такива. Ако се случи да имате обратната ситуация, то ще имате да доплащате и тази разлика ще се отнеме от такс ретърна ви, или ще увеличи данъчното ви задължение.
Ако сте избрали да получите финансовата помощ с данъчната декларация за съответната година, то тя ще се прибави към нея или ще намали данъците които имате да плащате. Ще зависи от данъчната ви ситуация. Ако не рапортувате своевременно настъпили промени в семейството и доходите, резултата може да не е така добър и във ваша полза. 
Горното е почти дословно преведено от източника. Показва че финансовата помощ наистина е субсидия и вие сигурно вече се питате откъде правителството извади пари за нея? Ами то увеличи вътрешния финансов дълг, за да реши проблем, който не работеше за никого вече. Още, то въведе със закона правило, да се връщат неусвоените пари от застрахователите обратно на застрахованите. Ако вашата премия е субсидирана частично или изцяло, то върнатата сума ще отиде обратно при субсидиращия и вас пропорционално на финансирането. Така че посетите пари не са окончателно и безвъзвратно загубени. Застрахователните компании ще имат право на 20% от тях за да правят своя бизнес. Това ще спре безумното нарастване на цената за лечение и ще съсредоточи парите към здравеопазване и профилактика. Съвсем скоро застрахованите ще бъдат ухажвани с предложения засягащи финансово достъпната профилактика, за да могат премиите да бъдат усвоени.
Сега, когато мислим дали да се застраховаме, или не, вече има още едно парче от мозайката, за да се вземе решението. И не забравяйте: става дума за здравето, не за ламарините и пластмасата на колата. Нека мислим как по-дълго да сме здрави, за да правим парите си. Бюджетът ни трябва да планира и включва обезщетение за живота, за дохода и ако станете инвалид. Те също са част от схемата наречена сигурност.

(Следва)

 

Анна Русева
в.”България СЕГА”

Agent/Broker, Licensed and trained for On the Market and OFF The Market insurance products, Anna.ruseva@gmail.com, (773) 742-6626 www.myHelpico.com

Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

марта на 10 Март, 2014 05:29:30
avatar
Извинявайте Анна, но "във" и "със" във Вашето училище пред всяка дума ли ги слагахте???
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7