Как спирането на работа на част от държавната администрация оказва влияние върху имиграционните служби?

Начална страница | Интересно | Консултации | Как спирането на работа на част от държавната администрация оказва влияние върху имиграционните служби?
image

Повечето от служителите на Американската служба по национална сигурност се считат за "персонал от основна значимост"

Повечето от служителите на Американската служба по национална сигурност, които се занимават с прилагането на имиграционните закони се считат за "персонал от основна значимост". Така че е приоритет те да работят. Единствено малка част от служителите не се считат за "персонал от основна значимост" и подлежат на принудителни отпуски.

Ето по какъв начин блокирането на бюджета ще се отрази върху имиграционните служби:

Обработване на имиграционни документи

Американската служба по въпросите на гражданството и имиграцията (U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), която обработва имиграционните документи почти няма да бъде засегната.
За разлика от някои други държавни служби, те имат почти независимо финансиране. Таксите, които събират, покриват 95 процента от бюджета им, съгласно информация, предоставена от говорителя им Кристъфър Бентли.
Една от услугите, които се предоставя от агенцията обаче ще се прекрати, въпреки че "E-Verify" е федерална програма, която проверява дали всички работници имат разрешение да работят в САЩ. Тя се прекратява, докато финансирането не се възобнови.

Прилагане на имиграционните закони

Службата, която се занимава с прилагането на имиграционните закони - Американската служба по имиграция и граничен контрол (U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE)) ще продължи да функционира, съгласно говорителя Галиан Крисчънсен.
Прилагането на законите от Американска служба по имиграция и граничен контрол и депортационните им операциите ще продължат по време на бюджетната криза, понеже те се считат за служби, прилагащи закони, необходими за безопасността и защита на имуществото, каза тя в изявление.
Това обаче не включва говорителя на службата. Информационната служба прекрати дейността си.

Зашита на границата

Както останалата част от Службата за национална сигурност, повечето от служителите на Американската служба по граничен контрол (U.S. Customs and Border Protection (CBP)), 88 процента се считат за основни. Това включва и службата "Граничен патрул".
От общо 59 561 служители на Американската служба по граничен контрол, 52 673 ще останат на работното си място..

Издаване на визи и паспорти

Държавният департамент ще продължи да издава визи и консулствата ще продължат да работят, но някои от дейностите им може да се забавят, поради спиране дейността на държавните служби, докладва "Уошингтън поуст".
Точно както и Американската служба по въпросите на гражданството, така и Държавният департамент се издържа от такси, така че те ще продължат да работят, докато свършат финансовите средства.
Имиграционни съдилища
Болшинството от имиграционните съдилища все още работят, но някои от случаите може да бъдат разгледани след като се възстанови финансирането, съгласно информация, оповестена от "Уошингтън поуст".
Имиграционните адвокати и защитниците заявяват, че молбите за политическо убежище и депортациите, които не са спешни може да се отложат с месеци, ако бюджетната криза продължи повече от няколко дни.

Атанас Ненов
в. "България СЕГА"
Изт. Ей Би Си и
американската преса


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7