Лотарията за Зелена Карта 2014 e отворена за молби - може и да е последната!

Начална страница | Интересно | Консултации | Лотарията за Зелена Карта 2014 e отворена за молби - може и да е последната!

Добре дошли в най-големия парадокс в американската имиграционна система!


Прозорецът за участие в Лотарията за Зелена Карта за 2014 е отворен и приема молби за участие до 3 ноември 2012 – добре дошли в най-големия парадокс в американската имиграционна система! И ако питате политици и от двете страни – може и да е последната...
От 2 октомври до 3 ноември 2012 интернет страницата www.dvlottery.state.gov – ще приема заявки за участие в 2014 лотарията от всеки, който задоволява минималните изисквания за участие – без значение къде се намират участниците, дали знаят английски език, или дори са се замисляли някога за имиграция в САЩ.
Както читателите знаят, Лотарията е отворена за всеки български гражданин, който има завършено средно образование – гимназия – ИЛИ има и може да докаже стаж от две години за последните пет години в професия, която изисква поне две години образователен или работен ценз. Очевадно е, че с минимални изключения, почти всеки български гражданин над 19 години задоволява изискванията.
Самият процес за подаване на молбата за участие е също така елементарен  и изцяло ЕЛЕКТРОНЕН. И за капак - няма такса или цена за участие.
Държавният департамент е създал специален уебсайт за подаване на E-DV вписвания: www.dvlottery.state.gov. Улеснената система е голямо преимущество, но е пълна и с клопки. Ето някои от тях ...

Самата електронна молба за участие изисква да се изброят съпруг(а), и всяко неомъжено дете – родено, осиновено или заварено -- под 21 година, независимо дали децата и съпруга ще имигрират или не заедно с подателя. Освен това за да се приеме молбата за участие от електронната система, към самата молбата трябва да се прикачат индивидуални дигитални снимки от подателя на молбата, съпруг(а), и всяко неомъжено дете – родено, осиновено или заварено -- под 21 година, отново независимо дали децата и съпругът ще имигрират или не. За типичното семейство или ергени участието е елементарно. Нещата се накъдрят за по-необичайните семейни участници. Много често съпрузи не са официално разведени, но живеят отделно и дори в различни държави, или още по зле - не си говорят от години. Проблемът е, че ако човек не е официално разведен или под съдебно санкциониран договор за раздяла, трябва да напише името на намразения съпруг, и ако това не е достатъчно, трябва да прибавиш и дигиталната им снимка, за да може да участва в Лотарията.
За тези читатели, които вече имат решение – тоест, просто не ги споменавай, ето големият проблем. Ако не споменете съпрузи и деца, дори заварени деца—да кажем децата от първия брак на намразения съпруг, който не сте виждали или чували за последните 5 години-- в молбата за участие, и спечелите 2014 лотарията за зелена карта, на самото интервю за зелена карта/имигрантска виза, като излезе на яве, че имате или сте имали супруг-а и заварени деца, А ТОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ СЪС СИГУРНОСТ, автоматично ще се анулира и молба и спечелване. Обяснения и смекчаващи обстоятелства са без значение. Парадоксално, но за съжаление реалност!

Ако сте между потенциалните участници с по-специални семейни ситуации – поддайте от рано и да се надяваме че ще можете да съберете нужните дигитални снимки. Ако сте тук в САЩ и нямате дългосрочен неимигрански статус, не си губете времето ....
На всички участници УСПЕХ -- и не забравяйте да си запазете потвърдителния номер за да можете да се проверите в системата, да ли сте между печелившите след 1 май 2013. 

Николет Глейзер
Специално за в.’България СЕГА”
www.Bulgariasega.com

Забележка: Тази статия съдържа обобщения и примери, предназначени да илюстрират смисъла на нормативни актове и не представлява юридически съвет. Всяко дело е различно и се основава на спецификата на фактите във всеки един случай. Относно възможностите и спецификата на конкретно дело е наложително да потърсите помоща на адвокат.

Николет Глейзер (Nicolette Glazer) е сертифициран специалист по имиграционно право и партньор във адвокатска кантора Law Offices of Larry R. Glazer със седалище Сentury City, Калифорния. Г-жа Глейзер може да бъде потърсена на телефон 310-407-5353 или на GlazerAndGlazer.com. Follow me on Twitter at https://twitter.com/NicoletteGlazer.

© 2012 GlazerAndGlazer.comОценете тази статия
3.17

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7