Да се почувстваш по-добре

Начална страница | Интересно | Гледище | Да се почувстваш по-добре
image

Въведение
Иска ли ви се тялото ви да няма сензори за болка? Изглеждат ли нервните ви окончания като врагове? Страхувате ли се от интимност, защото сте изгаряли повече от веднъж? Спирали ли сте да се опитвате в живота, защото сте се проваляли твърде често?
Страхувате ли се да се молите, защото се чувствате прекалено виновни? Чувствате ли се, като че ли сте обречени на провал и неудовлетвореност в живота? Това е първото от поредица размишления, които разглеждат тези въпроси. То е основано на стихове от псалмите. За разлика от останалата част от Библията, в книгата Псалми Бог е промислил за нас слово за размисъл за почти всяка житейска ситуация. За разлика от останалата част от Библията, където има история, писма, проповеди, биографии, поезия, по-голямата част от псалмите са написани в първо лице. Бог ти е осигурил речников запас за молитва. След като си прочел псалмите, знаеш как да говориш на Бог.
Понякога авторите величаят великите дела на Бога. Понякога стенат от болка. Понякога има щастлив край. Понякога проблема е неразрешим. Но постоянно ще откриваш три неща в псалмите: честно изявление на автора как се чувства, пронизващо напомняне за това какво Бог вече е направил за Своя народ и Божиите непоклатими обещания за нас когато сме в утеснение. 
Тук има думи от псалмите за всеки ден от твоя месец, думи помазани и благословени от Бога, които да ти помогнат да видиш по-ясно, да разбереш по-добре Божия план и да Му се довериш по-дълбоко за всичко от което се нуждаеш. Ще се почувстваш по-добре. Ела. Слушай.
Пастор Марк Джеск


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7