Куклите, хората и пътуващият театър “Арлекин”

Начална страница | Интересно | Гледище | Куклите, хората и пътуващият театър “Арлекин”
image

В българската общност в Чикаго, не само за малчуганите, а и за повече порасналите деца, кукленият театър започва да придобива все повече популярност. И това наистина се потвърди от присъствието на толкова малки и големи посетители на кукленото представление „Палечка“, представено от екипа на Дари Проданова – Ирина Енева и малката Джени, която вече е и помощник-режисьор.
В залата на център „Българика“ оживя един приказен свят с герои, които ние, много порасналите деца, все още помним. И как някога ще забравим Андерсеновите приказки и онази Палечка, която е мъничка, колкото палеца на ръката ни, но чиято история е толкова вълнуваща? Защото, макар и мъничка, тя има големи мечти. Иска да полети, за да осъществи мечтата си и да намери своя принц. И макар че среща различни препятствия по пътя си, тя успява…
На 8-ми декември, на сценичния декор, освен принцесата Палечка, децата видяха жабока Жоржи и жаба Жаборана, джентълмена Кърт, баба Мишка, добрата лястовичка и разбира се Принца. Те се смееха и ръкопляскаха, танцуваха и се радваха на куклите, светлинните ефекти и музиката.
Но казаното беше за порасналите деца – техните майки, бащи или баби и дядовци. Защото казаното с детска прямота и искреност, с непримиримостта към лъжата и безсмислените ограничения на възрастните, се казват много истини – така, както само децата умеят – с духовна чистота и откровеност. Защото за тях правилата са прости и ясни – те живеят така, както чувстват света.
Заедно с това на нас, порасналите, ни се напомни, че не бива да спираме да мечтаем и да не предаваме мечтите си, дори и когато ни се виждат невъзможни. Така, както малката Палечка намери сили да полети, за да намери принца на мечтите си. За истинските приятели, за сродните души, които заедно могат да променят света и да го направят по-добър…
Дари, благодаря ти, че ни напомни за това…
Продължавай!
Снежана Галчева


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7