Борбата за кокала

Начална страница | Интересно | Гледище | Борбата за кокала
image

Нищо не се е променило от времето на бай Ганьо, когато Алековият герой правеше избори, само сумите за постигане на „келепира” са по-големи. Властващите партии в парламента си раздадоха едни пари – 13 лева на глас (избирателен), народен. Сега тези умници ходят по села и паланки и правят чудеса от „дарителна кампания”. Бай Ганьо го е казал много отдавна -„ще въртим, ще сучем, но келепира за нас”. Ядене, пиене, пари под масата, параклисчета - всичко от тях за нас, с нашите пари. Затова мисля, че се обърках - те парите са си техни по право, това сме им позволили отдавна. Сега има и надпревара в снимки, прегръдки, надаване на придобивки за заплати и обещания за болни, социално слаби и други -електорат. Лозунги - Ние сме в Европа, ще пазим европейските ни права, ще вземем повече пари от Европа (за нас), ама вие гласувайте, за да станем ние властимащите по-богати.
Ами я отидете и се снимайте пред разбития рейс или с почернените семейства на двайсетината загинали и си сложете един плакат с надпис „Животът ви струва 10 лева”.
Да ти дадат като наследник  10 лева, за човек, който си е изгубил живота в катастрофа, заради безхаберието и алчността на строителните фирми, които строят пътища и пестят от материали, за да имат повече печалба, е меко казано наглост. Да се ползваш от мъката на хората и да даваш дарение (парично) от партията си, за да върнат тялото на българският алпинист Томов е наглост - той е развявал българският флаг на върхове на планини, на които шепа хора в света са стъпвали и заслужава българската държава да плати за достойното му прибиране на родна земя.
„Да не забравите да гласувате”…

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7