Когато нещата в живота ни се повтарят

Начална страница | Интересно | Гледище | Когато нещата в живота ни се повтарят
image

Имали сме неуспешна връзка, често следващите взаимоотношения поразително си приличат и отново предизвикват у нас познати чувства като самота, негодувание, отчаяние, безизходица.
Ако околните са се отнасяли по определен начин към нас – били са прекалено критични, не са ни приемали и са отправяли към нас обиди и подигравки, ако постоянно сме се забърквали в конфликти дори и да се преместим на ново място, ни спохожда същото.
В други случаи постоянно оставаме без работа и винаги по пътя ни се изпречва нещо, което пречи на успеха ни. Тъкмо нещата започват да се оправят и пак тръгват надолу. Сякаш някаква зла сила се забавлява с решението си да ни даде мъничко от това, което искаме, за да може после да ни го издърпа от ръцете.

Виним съдбата, хората около нас, внушаваме си, че нямаме късмет, че така ни е писано, че такава ни е кармата или просто сме неудачници.
Така постепенно в съзнанието ни се оформят твърди убеждения, които започват да привличат отново и отново ситуации и хора, окончателно затвърждаващи ги.
Получава се затворен кръг, от който сякаш няма излизане. Това ни кара да си мислим, че явно нещо в нас не е наред. Има нещо в нас, което носим, където и да отидем.
Казват, че когато дадена история се повтаря, това е урок, който ще се повтаря дотогава, докато не го научим. 

Всъщност тези истории не се повтарят заради лоша съдба или въздействието на зла сила, заради това, че сме неудачници и нямаме късмет или затова, че сме сгрешили някъде и сега ни наказват. Тези истории не са някакво възмездие или кръстът, който трябва да носим.
Истината е, че тези истории си ги поръчваме ние и ги получаваме точно такива, каквито сме си ги потърсили.

На първо място ние бъркаме желанието с нуждата.
Нуждата притиска, изпълва ни със страх, отчаяние, чувство за безизходица и неотложност. Тук вниманието ни е насочено именно към тези негативни чувства. И се превръща в намерение, привличащо още повече ситуации, които ни карат да се чувстваме в безизходица. Дадено намерение, подкрепено със силни емоции, при всички случаи се реализира. Затова твърдото ни желание да постигнем нещо, придружено с емоции като радост, вълнение, страст и любов, се реализира.

Не се примиряваш, а приемаш. Това е много освобождаващо.
Тогава, освободен от нуждата да имаш това, към което се стремиш, ти спонтанно насочваш вниманието си към други неща и виждаш всъщност, че положението не е чак толкова зле. Че има много хубави неща около теб, които могат да ти носят радост. Мислете винаги, че всичко в живота ни е уроци и път, по който трябва да минем, следвайте си своята пътека и мислете позитивно.

Rozali.bg
за вас подбра
Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7