Да можеш да започнеш наново

Начална страница | Интересно | Гледище | Да можеш да започнеш наново
image

В нашият разнообразен живот може да се случи всичко. Ние трябва да сме готови да приемем предизвикателствата на съдбата ни. Да можем да се погледнем в огледалото и да можем както да плачем, така и да се смеем.
Когато вече не можеш да се сетиш за някоя причина да продължиш напред, тогава трябва да се замислиш за причината да започнеш отначало. Има три думи, които могат да те освободят от съжалението по миналото ти и да те водят напред към позитивното ново начало и това са „От сега нататък”.
1)Освободи се от нещата, които не можеш да контролираш.
2)Приеми и прегърни реалността - животът е прост.
3)Променете мисленето си - промяната е като дишането.
Докато пътуваме през живота, понякога се оказваме сами. Няма значение причината за раздялата или каква болка сме изпитали, но истината е една – не искаме да останем сами. Всеки иска да изживее живота си с някого.
Ако предположим, че сме преодоляли времето, през което сме се самосъжалявали, задавали въпросите защо (?) и как (?) се случи всичко с нас и с разпадналата ни се връзка, и вече имаме готовност за нова. Тогава собственият ни страх ни спира от нови запознанства. Страхуваме се да не ни отхвърлят. Страхуваме се че ще ни наранят. Страхуваме се даже, че ще трябва да отхвърлим някого, който ни е предложен от добрите ни приятели.
Не се страхувайте, ако някой ви отхвърли. Това значи, че този който ви отхвърля чувства, че не сте правилният партньор за него. Сигурно има някой, който би се радвал да бъде с вас. Потърсете го.
Отхвърлянето е процес на откриване на правилният човек. Дали някой ни запознава, дали се търсим в интернет, много срещи и връзки не се получават. Не е беда и несполука. Такъв е животът.
Чрез лошите връзки ние получаваме възможност да научим повече за себе си и това което искаме. Натрупваме мъдрост, която ни тласка към успех.
Никой не иска да бъде надарен. Не се влюбваме за да бъдем наранени – но то се случва. Боли ни, но и това ще мине. Хубавото е, че има нова любов, която ни чака зад „ъгъла”. Винаги трябва да сме готови, че можем да бъдем отхвърлени. Истината е, че не сме длъжни да останем с човека, който не е подходящ за нас.
Променете гледната си точка по въпроса на отхвърлянето – гледайте го като услуга, освобождаване. Задайте си въпроса – „Искам ли да бъда с човек, който не ме иска?”. По-добре намерете човека, който ще копнее да бъде с вас.
Ще ви предскажа, че болката от раздялата ще премине, но за да не останете сами – срещайте се и опознавайте нови хора. Ще имате добри и лоши моменти, но все пак се освободете от страха. Всичко се случва в живота, може да живееш дълги години привидно щастлив семеен живот, да имаш дълга емоционална връзка, която обаче да завърши с крах.
Не забравяйте – не се обричайте на самота!

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7