Ще станем ли някога гражданско общество?

Начална страница | Интересно | Гледище | Ще станем ли някога гражданско общество?
image

На никой не му пука, че проститутка е... платен приемен родител

Преди години като журналист се натъкнах на любопитен случай - в кратък период от време ме потърсиха няколко мъже, които ми разказаха почти една и съща история, с една и съща героиня - прочулата се по онова време като "сървайвърка" Меги Дерм. Всички тези мъже започваха разказа си пред мен по един и същи начин - че са й били гаджета, че тя ги е използвала и че са се разделили с нея, след което подчертаваха, че не биха се осветили публично с подобна жена, ако не били предизвикани от новата й "роля" в обществото - била се обявила като приемен родител на деца в риск. Твърдяха, че прави това за пари.  
Разказите на тези мъже бяха любопитни и се обединяваха в едно общо мнение - че Дерм е проститутка и сводница - с две думи, жена с кално минало в чужбина - в Хамбург и на острова за забавления Зюлт, откъдето избягала заради дългове обратно в родината, с помощта на единия от "годениците" си - Н. Х. Прибрала се у нас и решила да изтърка кирта от имиджа си на "маман".
За да излезе на показ, участва в "Сървайвър". Оттам насетне - всичко по реда си - хитро и методично: Първо започнала с благотворителност за кучета, но като видяла, че няма далавера, се насочила към децата. Записва се на курс за приемен родител в една фондация под чужд флаг - "За нашите деца", после кандидатства в община "Лозенец" и получава от услужливите социални сертификат за приемен родител /?!/, след което си издейства участие в "На кафе", и придобива още по-голяма популярност като майка Тереза - от медия на медия, тръби за новата си благородна мисия и успява да се сдобие дори със статута на професионален приемен родител. Това тутакси й делегира права, с които да отваря врати /и да набира средства/ за фондацията си "Добрите феи". С нов, "окъпан" личностен имидж.
За онези, които се опитват да припомнят публично гнилото й минало, Дерм си е подготвила готова история, която като мантра повтаря и до днес - че "бившия й" разправя врели-некипели за нея, защото не можел да я "забрави", че й срязал гумите на колата, убил любимата й котка Минка, организирал взлом в дома й, опожарил апартамента й и пр. приказки. Няма да се учудя, ако утре избухне война, това момче да се окаже виновно и за нея! Истината е, че не може да я понася и се гнуси от нея.
Откъде знам, ли?! - Въпросният Т.Д., набеден за "бивш", даде поредица от интервюта в тиражни вестници. Спечели делото, което Дерм заведе срещу него задето я нарекъл проститутка. Какво излиза? - Доказа, че тя Е проститутка. И то как доказа! - Бях в съда и знам - чух с ушите си.
Дерм не можа да осъди нито един от хората, които се обявиха публично с истината за нея. Загуби три дела. И мен, журналистката, не можа да осъди. Но продължава безсрамно да говори, че е била "оклеветена", че съм писала "помии" за нея. Ами, от мен - писането, от нея - помиите. И сега, тези дни, въпросната госпожица успя да направи нов публичен пробив, благодарение на псевдожурналистиката. Журналист от същия този вестник, дето публикувах статиите срещу нея и от името на който таблоид се явих в съда и спечелих делото, й даде трибуна на две страници в същия вестник! Как ви се струва? Даде й възможност да говори как е била "оклеветена" от... колежката му и й публикува в каре банковите сметки на фондацията, за да може да набере още финанси от наивници. С две думи - вестникът, когото Дерм не можа да осъди, сега я подкрепя в измамите. Казвам го отговорно, защото сметките на фондацията бяха специално разследвани в съда и стана ясно на какви цели е служила тази фондация в действителност. И на това публикувано недоразумение му викат "чиста журналистика" обслужващите лакеи на Делян Пеевски. Подобно невежество и липса на професионално достойнство и чест, буди насмешка. толкова е жалко, че не може и да му се разгневиш.    
Тези дни някакъв млад мъж - шофьор на тир - май от Чикаго, който имал лошия късмет да се срещне на минерални бани с Меги Дерм и майка й, пуска смешни клипчета в Интернет за "мама Генка и щерка Мигленка". Човекът си признава, че е бил влюбен, но от тона на закачките му, май е доволен от късмета, че Дерм го е изоставила. Тя самата се изказва в гореспоменатото интервю, че мъжът бил грозен, не по вкуса й, и по този начин си отмъщавал. Освен това искал да стане известен на неин гръб. Целял да го поканят в "Биг Брадър". Няма лошо - и нейната житейска история е кажи-речи същата. Лошото е, че и този мъж, както и всички преди него, въпреки разкритията, решенията по съдебните дела, жалбите до прокуратурата и сигналите до социалното министерство, са осмени, очернени като лъжци и отхвърлени в категорията "клеветници", а Меги Дерм е "златно сърце", благодетел и добра жена, ако съдим от казаното по "талавизора" и из вестниците.
Какво излиза, че никой не ще гласа на истината, хората си искат шоуто и шоугърлите, независимо в каква житейска роля се вкарват "изстрадали" момичета като Меги Дерм. 
И никой до днес не попита, ей-така - барем от кумова срама, "Абе как така, на такава жена са делегирали правата на приемен родител?" Обратното, държавните служители застават на нейна страна. И Дерм безнаказано си разиграва коня: хвали се, че участва в европейски проект на община "Тунджа" и ще прави приют за бездомни кучета, организира благотворителни мероприятия, които ямболската телевизия с охота снима. Нищо, че има неизплатени кредити и дългове, както и че не си плаща осъдителните присъди. Дамата минава за благотворителка.
Може би ще задам тъп въпрос, но все пак да попитам: В такова общество откъде да тръгне, че как да стигне до тържество истината?!
В България под маската на благотворителността съществуват куп измамници. На воля цицат държавата със средства, набрани от данъкоплатците - т.е. от гражданите. И докато в много от тези случаи просто някой хитрец е намерил "на хляба мекото", то в случая с Меги Дерм има нещо не драстично и неприлично, а направо казано цинично. Абе, джанъм, не може проститутка да е приемен родител! Защото такива са нещата, казани в прав текст - грозни!
И обществото не търси виновниците за делегирането на такива права на такива хора. В това е страшното. Аз мога да назова една част от тях: това са безхаберни прокурори от Софийска районна прокуратура, Фондацията под чужд флаг „За нашите деца” и лично Мариана Тасева, софийските социални В. Кожухаров от служба „Лозенец”, Силвия Великова от служба „Красно село”, социалните от Ямбол, които в момента обслужват интересите на Дерм, и зам. министър на Министерството на труда и социалните грижи - Ана Ананиева /б.а. дъщеря на Нора Ананиева/, която отговори на сигнал срещу Дерменджиева, въпреки разкритията и съдебните решения, че тя имала  „ресурс за приемен родител”?!?
В България по "европейски" правила социалните изваждат деца от семейства на бедни, но добри родители и ги дават на платени „ресурсни” дами като Дерм. Това е престъпление, което се извършва безнаказано от държавни служители, съществуващи благодарение на нещастието на тези хора – възрастни и деца.
И затова ви казвам: Никога няма да пораснем нравствено и да станем гражданско общество. Загубили сме не пътеките, а направо пътищата към него. Лутаме се в един пълен хаос, в който фалшиви хора определят критериите и правилата. И те все повече се отдалечават от нормалните възприятия и чувства на нормалните хора, по простата причина, че са ФАЛШИВИ!
 
Еми МАРИЯНСКА
за в. „България СЕГА“ 

 


Тираджията и части от Дерм на басейн в Смолян


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7