Тайното общество на Билдербергите

Начална страница | Интересно | Гледище | Тайното общество на Билдербергите
image

В живота ни, винаги сме се интересували от тайните общества. Билдербергите са едно от най-потайните и най-малобройното сред тях.
Това е организация, съставена само и единствено от аристократи. Тя носи името си от хотел „Билдерберг” в Остербег, Холандия, където на 29 и 30 май 1954г. се е състояло първото тайно събрание на този елитен клуб. Негов лидер и основател е принц Бернард. Той е съпруг на холандската кралица Юлиана, наследила една от най-богатите фамилии в Европа.
Билдербергите са тясно свързани със Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия и са се посветили на създаването на „нов ред в света”. Те обикновенно се събират един път годишно в някой ултраскъп курорт в различни места в света. За техните дискусии и решения не се знае нищо, защото са под пълен секрет. Забелязва се, че след техни срещи има много промени в управлението на много държави. Членовете на тази организация са хора, които са били по върховете или в момента управляват държави. Джералд Форд - бивш президен на САЩ, Хенри Кисинджър - бивш министър на външните работи на САЩ. Давид Рокфелер, собственик на много банки, фондации и милиардер. Жискар Д’Естен, бивш президент на Франция. Много интересен факт е, че повечето от тези хора са били неизвестни преди събранието на организацията през 1966 година и само 7-8 години по-късно всеки от тях е ръководещ фактор в държавата, която управлява. Други итересни членове на това тайно общество са барон Едмонд Ротшилд от Франция (той е световна икономическа фигура), Маргарет Тачър (три пъти министър председател на Англия).
На Билдербергската конференция, състояла се от 13 до 15 май 1983 година в хотел „Монтебло”, Италия - Рокфелер и Едмонд Ротшил вземат решение да увеличат квотата за Международния валутен фонд и това, разбира се, се случва. Решението е, че всички членове трябва да увеличат своето участие с по-големи квоти. Натиска е бил толкова голям, че президент Рейгън, въпреки нежеланието си, е увеличил вноската на квотата на 8,5 милярда долара годишно. Също и другите държави увеличават квотите си. Следващата година, 1984, за генерален секретар на НАТО е назначен лорд Питър Карингтън, също член на Билдербергите. Един кореспондент задава въпрос на лорд Карингтън, какво е неговото становище по отношение на намаляването на Американския военен контингент в Европа - отговорът му е: „Американските войски са абсолютно необходими на НАТО и те трябва да бъдат в Европа, защото при една инвазия Америка автоматично се включва във войната”. Оттогава до сега не се е променило нищо - само са се изградили нови бази и то вече в страните, които бяха социалистически.
Билдербергите прилежно подготвят политици, които имат шансове да застанат начело на държавното управление. Националисти и антикомунисти не се допускат до сбирките им. В тази организация няма дебати, а само „нареждания”, формата е съобщения и информации.
Светът се управлява от няколко тайни общества. Има два вида хора, обслужващи и обслужвани. Парите контролират света, но тях ги контролират малцина. Ние бикновенните хора следваме един и същ път. Животът е една игра на котка и мишка. Да сме свободни зависи от нас самите, защото храната, водата, земята са в ръцете на корпорации, а ние се подчиняваме на правилата им. Работим, работим, без да ни остава време за живота ни. След нас децата ни заемат мястото ни в играта.
Трябва да мислим за себе си, позитивно. Радвайте се на дребните неща, защото ние хората сме най-ценните. Този, който няма много е по-щастлив.

Таня  Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7