Жестоката игра на насилие, или „Нокаут“ (Видео)

Начална страница | Интересно | Гледище | Жестоката игра на насилие, или „Нокаут“ (Видео)
image

Вече има три смъртни случая в последствие на играта

Значението на думата игра е занимание с цел развлечение и забавление. Съществуват редица игри - на шах, карти, табла...  Но от кога за игра се счита чистата проява на агресия, която може да доведе до смъртни случаи? 

„Нокаут“ е „игра“, както се определя от участниците ѝ, зловещо развлечение, което постепенно се разпространява из цяла Америка. Заразно зло, което носи удоволствие на играчите посредством болката на пасивните участници, които биват въвлечени без да подозират или искат. 

Какви са условията на „Нокаут“ - разхождайки се с група приятели по улицата, биваш предизвикан от дружките си, да избереш произволно минувач и да се опиташ да го повалиш на земята с един удар в лицето. 

Видео 

 

Всичко това не се прави с цел обир, нищо не е задигнато от вещите на жертвите. Мотивът е скука, която е обхванала тийнейджърите, а след извършването на нокаута, просто изоставят лежащите на тротоара хора.

Ужасяващите последици от тази тенденция, ако може да се нарече така, вече причиниха три смъртни случая в Сиракуза, Сейнт Луис и Ню Джърси, а безскрупулната и жестока игра, продължава още и в Чикаго, Милуоки и Лансинг. 

Репортаж на телевизионния канал CBS-2, показа кадри записани от улични видео камери или охранителни камери, на които се виждат групите от чернокожи тинейджъри, нападащи нищо подозиращите случайни бели минувачи. Всъщност „Нокаут“ най-вече се играе от чернокожите подрастващи.

На някои от записите пуснати из Интернет пространството се виждат жертвите. Един от тях е 46 годишният Ралф Ерик Сантяго от Хобокен, Ню Джързи, който бе намерен мъртъв със счупен врат и с глава, заседнала между решетките на желязна ограда, съобщава NJ.com. Камера за видеонаблюдение показва как Сантяго минава по алеята посред бял ден покрай група от тийнейджъри и един от тях внезапно му нанася фатален нокаут удар. На въпрос защо правят това, едно от момчетата казва: "Просто на шега". "Интересно ни е дали имаме достатъчно сила да повалим някой с един удар", отговаря друг от неговите връстници.

Друг случай е този на 50 годишния учител Джеймс Аделсбъргър, който бива повален на земята по лице от младеж изскочил от групата от шест човека с които учителя се разминава на тясна уличка. Джеймс е бил неспособен дори да се предпази с ръце падайки на земята.

Същото се наблюдава и в окръга Колумбия, където местната черна младеж следва ужасната модна тенденция. Местна жителка, която е била нападната на 14-та улица във Вашингтон, смята, че е станала жертва на тази игра. Група от около осем тийнейджъри на велосипеди карали зад нея и един от тийнейджърите я удря по главата. Жената казва, че други в областта също трябва да се притесняват от подобни атаки. Според доклада полицията класифицира нападението като "проста, непровокирана атака". 

„Нокаут“ се разпространява бързо, вече дори и извън САЩ, в страни от Запада. А расистката основа е плашеща - чернокожи нападат бели хора.

Медиите предадоха два различни случая, като предпоставка за започването на това игрово насилие. Единият е  когато студент от Мичиганския университет, карайки колело се удря в камък и пада на тротоара пред офиса на компания на чернокожи. "Добряк" от компанията го пита дали е добре и му предлага помощ. Добрият самарянин, протягайки ръка да помогне на падналия, използва другата, за да удари велосипедиста в лицето. След това нападателят, смеейки се, се върнал обратно в офиса.

Другия е на мъж чакал на автобусната спирка, да дойде училищния превоз, за да посрещне шестгодишната си дъщеря. Тогава бива нападнат, но успява да се защити с личното си, легално оръжие - 40 калибър пистолет. 

Полицията вече е арестувала, няколко участника в тези „Игри на скуката“, но едва ли това ще спре практикуването ѝ, поне за сега. 


Стелиян Стоименов
снимки/видео:
youtube 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7