Изтичат ли днес последните дни?

Начална страница | Интересно | Гледище | Изтичат ли днес последните дни?
image

Ще има ли Ново Небе и Нова Земя, в която да живее Правда”.

Въпреки огромните злини, които хората нанасят сами на себе си, един ден днешният свят, в който живеем заедно със  сатаната, ще се преобрази в по-друг свят... В него ще царува доброто. И когато става това преобразование  - сред хората отново ще бъде Иисус Христос.
Днес трудно можем да си представим как ще стане това. Събитияата край нас и по света все повече ни стъписват. Накъде сме тръгнали? На къде върви  нашият свят? И дали това е наш свят или на други, които ни водят към гибел?  И можем ли да променим посоката?
В такива моменти си спомняме и за други времена, които са били "последните дни" на човечеството тогава.  Не са ли били дните на Потопа и на Ной "последните дни"? Бог казва на Ной: “Свършекът на всяка твар се предвижда от мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях, затова ето, ще ги изтребя заедно със земята.” Бог е решил  да разруши покварения свят на Злото. Да удави в Потоп грешната човешка маса, като  запази единствено семейството на Ной и представители на животинския и растителен свят, които да създадат нови поколения. Но потомството на Ной също се проваля в бъдещето.
Може би и първото Божествено присъствие на земята, на Иисус Христос, е трябвало да бъде времето на последните дни на обсебеното от зли сили човечество? Иисус казва, че е дошъл да донесе “осъждение”  (Иоан 5:22), а Малахия пророкува идването му по следния начин: “Защото, ето, иде денят, който ще гори като пещ; И всичките горделиви, и всички, които вършат нечестие, ще бъдат плява; И тоя ден, който иде, ще ги изгори… Та няма да им оставя ни корен, ни клонче .” /Малахия 4:/.  Иисус идва, за да възстанови създадения от Бога модел на идеалния свят. Но обсебеното от злите сили човечество проваля и този опит за спасение... Мечтата  за един свят, който да живее по Божиите закони остава за... Второто  Пришествие.
И ето - ние сме днес хората, които очакваме Второто, спасително, идване на Иисус на Земята. Но дали всички го чакаме с радост и надежда? Не са ли твърде много и тези, които се боят заради греховете си? Не чакат ли те с боязън това време, когато може да ги сполети Божието наказание?
Объркани и обезсърчени, страхът им започва да се превръща в злоба, любовта им - в омраза. Първо - към  съседа, който им се струва по-хитър и безскрупулен от тях. И не се свени от измами, да краде и прави престъпления, от които пълни къщата си с пари и злато, гаражите си с най-новите коли, а леглото - с най-желаните  жени... Завистта у цели поколения и народи, алчността и безбожието расте и придобива фатални размери.  Една част от хората заграбват създаденото от Бога, което е за всички, обявяват го за свое и обричат ограбените си ближни на тежък живот и смърт. Като че няма кой да спре злато и да усмири озверелия в последните си дни дявол и неговите злокобни ангели - убийци - алчност и омраза, болестите и войните, порокът и насилието... които постепенно купуват душите на все повече хора. Нашите души, които не са били създадени за злини, но сега са станали  такива!
Болести без граници като рак, инфекции, спин, икономическите катаклизми на съвремието, унищожаването на природата - това са гибелните показатели на епохата, които не ни дават спокойствие. Двете световни войни през минали век, които са най-кръвопролитните в човешката история и десет или дори двадесет хилядните ядрени бойни глави, които могат да унищожат за броени часове  живота по цялата планета не ни дават покой. Тероризмът - като се започне от самоубийствените атентати и се стигне до такива сатанински актове като тези на 11 септември 2001 година. Кръвопролитията в днешния уж стабилен свят не престават. Обеднели хора, без работа и бъдеще, губят разсъдък и стават масови убийци... 
Всичко това показва, че ние не само че не сме извървели достатъчно дълъг път към нашето спасение, но и имаме сериозни причини да се замислим ще ни търпи ли още дълго по Земята Творецът - Бог, след като сме се отдалечили толкова много от идеала за единственото  творение, което е по Негов образ и подобие?
Божествено Начало, но сатанински край на човечеството?
 Нима това е съдбата ни?  Да, днес текат последните дни. Но за кого? За всички нас, за Човечеството, създадено от Бога за да смени бездънният мрачен безкрай със Божествените искри на  живота и разума? Или само за онази част от хората, които не ще успеят да преминат през дяволските блата от пороци  и злини, с които сатаната днес пълни нашия дом и двора ни, нашия град и нашата държава, народите по света, в чийто души хвърля омраза и поквара?  Или може би това са наистина последните дни на сатаната?
В "Книга на Пророк Исаия" виждаме оптимистична развръзка, защото Бог ще помогне на своите верни и достойни чада, които  са изгонили от душите си бесове и дяволските  кълнове:

11. И всички Мои планини ще направят друмаве, и Моите пътища ще бъдат издигнати.
12. Радвайте се, небеса, весели се земьо, и възклицавайте от радост, планини, защото Господ утеши своя народ и помилува  Своите страдалци."
/"Книга та Пророк Исаия", гл. 49: 11-12/ 

Иисус Христос предсказва  катаклизмите, които очакват съвречменното човечество, че „ще се повдигне народ против народ, и царство против царство“. Войните са само част от краха  на системата’. В своето голямо пророчество Иисус предрича  глад, епидемии и земетресения. /Матей 24:3, 7, 8. Лука 21:6, 7,10,11/.  Злото сред хората е в изобилие, загубена е любовта им към Бога и ближния. Цари  морален упадък,  престъпност и насилие. Хората обичат повече парите, отколкото Бога и мислят само за удоволствия. Всичко това доказва, че живеем в „усилни времена“. /2 Тимотей 3:1–5/
Иисус трябва да се върне и възстанови  Небесното царство на Земята. Ето защо, Второто пришествие на Иисус също е Последни дни. Иисус казва: “И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия син.”  (Лука 17:26)

Казано е, че само малцина ще оцелеят. Иисус казва: „Малка е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.“ (Матей 7:13, 14). В сравнение с милиардите хора,  преживелите предстоящият съд  ще бъдат малко.
Въпреки, че Потопът е бил в далечното минало, той ни служи за предупреждение, което не бива да пренебрегваме.  Сходствата между нашето време и времето преди Потопа трябва да ни дадат по-ясна представа за значението на времената, в които живеем, и да ни подготви за деня, когато Иисус пак ще дойде, за да изпълни присъдата над злите. Но Земята няма да изчезне. И на нея ще останат за живот добрите и праведни хора. Защото въпреки казаното, че “Небето възпламенено ще се стопи и стихиите нажежени ще се разложат", знае се че очакваното е "Ново небе и нова земя, в която да живее правда”.
И нека в моята и твоята, читателю,  молитва, да  вплетем думи, които излизат от сърцето: "Не искаме, и не ще дадем на злото и сатаната, на дявола, който носи греховете на света,  да властвуват нито на Небето, нито на Земята!  Да бъде волята и царството на нашия Отец  Бог, Неговият Син и Свети Дух! Амин"!

Самуил КАВАРДЖИЕВ
в."България СЕГА"


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7