Нужно е ВЪЗРАЖДАНЕ на БЪЛГАРИЯ

Начална страница | Интересно | Гледище | Нужно е ВЪЗРАЖДАНЕ на БЪЛГАРИЯ

Писмо-отговор на статията на Красимир Калушев “Хляб или свинец”

Тъй като не успях да публикувам коментара си към вашата статия във в. “България СЕГА” на определеното място (www.bulgariasega.com), го изпращам на редакционния  имайл на вестника.
Твърде съм развълнуван, за да подмина подобна творба.
Браво! Такава позиция ме кара да мисля, че не всичко е загубено. Макар че, отношението на властимащите към управляваните (народа) не се е променило през последните 70+ години...
Ако беше се родил по-рано, щеше да страдаш от същото недоволство и безизходност, в което си сега.
Разбира се, преди единственият начин да дишаш свободно бе емиграцията, докато сега дори и на Запад животът въобще не е розов. Светът като цяло се промени много за времето след разпада на Източния блок и тези промени докараха много повече проблеми, отколкото решения.
По времето, когато бяхме управлявани от друг виден селянин, загубихме достойнството съхранено от нашите предци,  родени и живели преди 9-ти септември 1944 г.
По същото време в съседна Югославия управляваше Тито, който явно бе по-мъдър държавник и неговите поданици можеха да излизат да работят по цял свят и да се връщат свободно, когато си поискат. Самочувствието на Сърбите ясно пролича по време на вътрешната война, последвана от разпада на Югославия.
Не искам да мисля, какво ще се случи, ако в България се зароди подобен етнически конфликт.
В държава без армия, без контрол върху етническата партия, без ясна програма за развитие, БЪЛГАРИТЕ са обречени на изтребление и асимилация! Макар и доброволно, това се случва и сега, като последиците от масовата емиграция ще доведат до заличаване на България от картата на света, само след около 20-30 години.
Както добре си разбрал – БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ!
Не може демокрация без държавна доктрина за развитие и укрепване, без природни ресурси, без технологично оборудване и без стратегия за национален суверенитет, да съществува дълго. Първото сериозно сътресение може да стане последното в историята й.
Тъжно е. Не искам да се случи, но това е посоката засега.
Моята прогноза е песимистична, защото това, което наблюдавам прилича на стабилен и необратим процес... Жалко за БЪЛГАРИЯ, жалко за българските войводи и техния борчески дух.... Както казва Капитан Петко Войвода: “Ех, Турчев, Турчев и турците не са ни клали, както теб...!”
Единственият път за Възраждане, според мен, е разпускане на Народното Събрание, приемане на НОВА Конституция, създаване на Държавна Доктрина за Развитие и Просперитет, нови избори за далеч по-малоброен Парламент с предимно НЕЗАВИСИМИ депутати с МИНИМАЛНО заплащане, които да работят за благото на нацията с персонална отговорност за всичко свършено през времето на мандата им и не на последно място – Програма за Повишаване на Националната Гордост и Самочувствие.
По последната точка можем да се поучим много от САЩ. Макар да са изтребили индианците, да са използвали роби и да създават военни конфликти където и когато си поискат, в поведението на техните ръководители няма и капка съжаление или разкаяние. Поддържат своя имидж и чак след поколения евентуално се поднасят извинения.
Тази тема е дълга, но само чрез обсъждане може да се избистрят идеите и да се намери правилния път...
Впечатлен съм, че това, което не ти харесва, не те оставя безчувствен и безучастен.
Надявам се твоята статия да бъде прочетена от повече твои връстници и да ги накара да се замислят накъде върви БЪЛГАРИЯ. Дано да се зароди инициатива за Спасението!
Ще се радвам да прочета и други коментари по тази актуална тема.
Поздрави от Флорида!
Любомир Богданов
за в. България СЕГА”
www.bulgariasega.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7