Обявете война на сатаната!

Начална страница | Интересно | Култура | Обявете война на сатаната!
image

В нашия живот като че има два свята. Светът на Бога, на Нашия Създател, и светът на сатаната. Светът на доброто и светът на злото.  Между тези два свята се води война.  Войната не е от днес и не е от вчера. Тя е още от Библейски времена. Тя е от времато на Спасителя, Който изкупи със страданията Си греховете наши  и ни даде със Словото Божие Нашата Вяра. Днес  те са  могъщо оръжие, с което  един ден ще унищожим злото и сатаната.
Но кога и как ще стане това?
Свидетели сме на толкова много неправди и разруха, които причиняват страдания на милиони хора. Свидетели сме на лъжливи пророци и водачи, които идват при нас и на думи са за доброто на хората, но делата им са сатанински. Най-често те обвиняват другите в злите дела и прикриват истинския си лик с лъжливи думи. Но в сърцата им властва дяволът.
И когато тези хора се издигнат до позицията на наши водачи и започнат да разделят благата от общия труд  и от всеобщата, създадена от Бога за всички хора природа, заграбвайки повечето за себе с, те развращават с начина на живота си младите, правят ги насилници, бандити, човекомразци.
Така злото става все повече и повече, защото  слабите хора виждат колко безнаказани са хитреците и алчните, те стават все по-силни и влиятелни - и с богатствата си и с примера си към лошото. И печелят нови и нови свои последователи.
Но дойде време да обявим война на сатаната и злото!
 И най-напред  -  на сатаната и злото в себе си! 
Колкото повече хора победят в себе си злото - толкова по-близко светът ще бъде до общата победа. Защото злото ражда зло,  а доброто ражда добро. И когато добрите хора станат повече и по-силни - светът ще стане друг.

Аз обявих моята война на сатаната!

Обявете и Вие Вашата война!  На сатаната, появяващ се в образа на човек и изпълнил днешния живот с напасти - големи и малки,  народил други лоши хора и деяния.
Убийте сатаната в себе си като правете добри дела. Не се оставяйте той да Ви излъже и плени! Излъже ли Ви - тогава се ражда убийство, страдания, нещастие... Няма човек на Земята, който да не е пострадал  от злите дела на сатаната - физически, морално, да не е изгубил семейство, къща,  бащините двори...
В "Евангелие от Йоана" / гл. 8:43,44/ четем думите на Иисуса Христа:
43. Защо не разбирате речта Ми? Защото не можете да слушате словото Ми.
44. Ваш баща е дяволът. И вие искате да изпълнявате похотите на  баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата".

И ние се наслушахме на лъжи от лъжливите наши водачи, които ни излъгаха с лъжливата си уста и развратиха с развратните примери от живота си. Затова сатанинското зло така много се нарои сред  нашия народ по нашата земя!

В "Деяния на Светите Апостоли"  гл 13:10, четем: " И каза: о, ти, който си пълен с всякакво коварство и всякаква измама, дяволски сине, враго на всяка правда! Не ще ли престанеш да изкривяваш правите Господни пътища?"

Не, сатаната няма да престане!  Ние сме призвани да го изгоним от себе си и да го унищожим.  И тогава ще дойде денят на Второто Пришествие. Спасителят наш Иисус Христос ще изчисти Света от тези, които не са успели да победят сатаната в самите себе си.  Кога ще бъде този ден никой не знае. Но ние трябва да подготвим себе си да го посрещнем  с чисти сърца и души, които сме освободили от всичко сатанинско  и позорно за човешкия род. И когато срещнем отново Христос, когато се възцари на Земята  Божията воля, тогава и човешкият род ще придобие вечен живот на нашата Земя, създадена да бъде Раят във Всемира!

Самуил Каварджиев
в."България СЕГА"


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter