Bentley вижда флагмански SUV вместо Mulsanne

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Bentley вижда флагмански SUV вместо Mulsanne
image

Bentley е готов да смени остаряващия си флагмански седан Mulsanne с нов SUV-модел, каза изпълнителният директор Ейдриън Холмарк.
Новият модел потенциално би могъл да се позиционира в горната част на разширената SUV гама, допълващ Bentayga, който вече решително доминира в продажбите на компанията и представлява 47% от новите регистрации на  Bentley през 2019 г.
„Нашата амбиция е да запълним ценовото пространство на Mulsanne“, посочи Холмарк. „Това няма да е спортен автомобил , защото няма да създаваме спортни автомобили. Ясната индикация е, че купувачите на луксозни автомобили виждат SUV като далеч по-привлекателни и именно там виждаме потенциала. Определено мога да видя ниши за повече модификациина Bentayga и други възможности в SUV пространството."
Холмарк призна, че спадът на продажбите означава, че няма рационален случай за разработване на нов седан във вените на актуалния Mulsanne.
„В старите добри времена, преди 20 години, когато Arnage беше на пътя заедно със Silver Seraph, глобалните продажби на автомобилите с четири врати бяха от 1500 до 2000 годишно “, подчерта той. „Сега те са по-малко от 1000, което означава с 50% по-малко.
"Цената за разработването на тези автомобили с технологията и изискванията за емисиите и системите за сигурности означава, че трябва да разработваме нов модел, чиито продажби могат да достигнат 5000 екземпляра", каза той. „Ако виждаме потенциал само за 400 до 600 продадени единици годишно, това прави бизнеса изключително труден.“
Ams.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7