RUF представя концепта Rodeo

image

Немският тунинг специалист/производител RUF Automobile GmbH, на когото дължим някои от най-добрите постижения, разработени на основата на автомобили Porsche 911, току-що разкри невероятен концепт, наречен RUF Rodeo concept.
Автомобилът, разработен върху карбоново шаси със стоманена рама (и интегрирана защитна клетка) от модела CTR Anniversary, чиято световна премиера се състоя преди три години на автомобилното изложение в Женева, е разработн от екипа на RUF с една единствена цел: пътниците да се забавляват.
Концептът RUF Rodeo, вдъхновен по-специално от Rodeo Drive Concours d'Elegance, организиран от Брус Майер (приятел на семейство Руф), е украсен със специфична каросерия, изработена в двуцветна ливрея, съчетаваща златист цвят (което предизвиква пясъчни писти) и маслиненозелен нюанс, напомнящ на модела RUF „ nature “, представен през 80-те години.
RUF с багажник на покрива, лопата за пясък , поставена на капака на багажника, допълнителни светлини и дори ролбар също се предлагат за оригиналното возило, чийто салон е тапициран с кафява кожа с декорации „navajo”.
Относно задвижването на концепта, производителят от Пфафенхаузен е избрал атмосферен агрегат с мощност 500 к.с. (който може да бъде сменен с турбо версия), двигател, който работи в тандем с шестстепенна скоростна кутия. Черешата на тортата е двойното предаване, което за първи път се използва в модел на RUF, както и комплект офроуд гуми с подпис Michelin.
В презентационното видео, заснето в централата на марката, Алоис Руф и съпругата му Естония споменават и още едно от последните творения на RUF: SCR. Задвижван от 4,0-литров редови шестцилиндров двигател с мощност 510 к.с. и 470 Нм, куплиран с шестстепенна ръчна скоростна кутия, и по-специално има максимална скорот 320 км/ч.
Ams.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7