Автомобил и олимпиада - по японски... 2020!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Автомобил и олимпиада - по японски... 2020!
image

Уважаеми приятели-читатели  на "THE TRUCKER''S PAGES" - "Автомобилната Библия" на "България Сега" - Българският вестник на Америка и електронната ни версия за България и за всички българи по света...
Нямате си представа, както и аз доскоро, каква велика "рода" са помежду си Олимпийските игри и Автомобилният свят на нашата планета! Нищо, че Олимпиадите са родени векове преди Христа, а Автомобилите - някъде през 1869 година, когато младият тогава немски инженер Карл Бенц пътувал с бъдещата си съпруга във файтон, теглен от мързеливи коне, а двамата страшно бързали за своето интимно кътче, където  щастливо се усамотявали, обещал на своята Берта, че до няколко години  човечеството, с тях начело, няма да зависи от конската скорост!  И те, двамата, сами ще набират скорост, с нещо като локомотитив без релси...
И, разбира се, крайно екзалтиран от любовта си, воден и от немското си възпитание, Карл изпълнил с голяма точност своето обещание... Измислил къде, с какво и как се "пали" автомобилът!
И ето че сега, през сакралната 2020 година, по време на Олимпийските игри в Токио, от 24 юли до 9 август, японската автомобилна компания TOYOTA в която са влюбени милиони обожатели  и обожателки, им обеща, и изпълнява обещанието си: Токийските Игри да станат най-технологичната Олимпиада до сега!
С това стартира една нова Автомобилна ера за човечеството на нашата  Планета... поне за сърцата на двата милиарда и половина люде, които обичат и Спорта и Автомобилите!
***
Първото олимпийско чудо, дори преди спортистите да разбият на парчета  три-четири олимпийски и световни рекорда, ще бъдат 100 /стоте!/ безпилотника  " Toyota e-Palette", както и водородните електроавтобуси и електромобили, "роботи-волунтери" и "роботи-фенове"!!!
А първите хора, които са слушали и мечтали за една разходка с безпилотнни автомобили - японци и участници и гости на "Токио 2020", ще могат да я направят, тази великолепна разходка, в Олимпийските зони за атлети и зрителите. Безпилотното обслужване на олимпийските гости е първата юнашка крачка напред в бъдещето на новите поколения автомобили и хора.
Интересен, и дори малко комичен е диапазонът, който модулният транспорт на Toyota e-Palette се готви да покрие: от превоза на пасажери и товари до... мини ресторанти, пицарии и кафенета! Представяте ли си как елегантно вдигате чашка кафе, или тежка халба бира, на стадиона,  където се играе  олимпийският футболен финал - България - Бразилия?  В някоя следваща Олимпиада, разбира се, и на друго място...
Един от безпилотниците е приспособен да поеме 20 пасажера, или 4 инвалидни колички със 7 придружители. Защото Токио е и домакин на Параолимпийските стартове, които ще се състоят след Олимпийските.
90 процента от целия транспорт на Олимпиадата  ще бъде осъществяван от електромобили на Тойота. Заедно с безпилотни автомобили ще бъдат използвани и водородни автобуси, мини-автобуси АРМ, и малките автомобили Toyota Concept-i.
Най-оригиналната, блестяща и уникална изненада в "Протокола на Игрите" е Церемонията по запалване на Олимпийския огън. В Токио тя ще бъде осъщесдтвена  с участието на летящия автомобил "Toyota SkyDrive"!.Той е създаден от 30 /тридесет!/ инженери, които разработват 5 години прототипа на летящия автомобил с 4 пропелера и 3 колелета. Той лети със скорост 100 км/ч. Дължината му е 2.9 метра, ширината - 1.3 метра, височината - 1.1 метра...
SkyDriveе е ядсен опит на Toyota да създаде сигурни и здрави, привлекателни и с разумна и достъпна цена за широк спектър от хората  в актуалния ни свят...
Олимпиада 2020 в Токио ще стане  не само главното спортно събитие в света, но и демонстрация на технологическия потенциал на нашето съвремие.
Клементе Ас,
"България Сега",
Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7