„Нямам никакво съжаление” – е коментара на професионален шофьор който напуска Калифорния заради „враждебен бизнес-микроклимат”.

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | „Нямам никакво съжаление” – е коментара на професионален шофьор който напуска Калифорния заради „враждебен бизнес-микроклимат”.
image

„Наистина ми писна да ме наказват само заради това че съм професионален шофьор на камион”, са думите на Браян Грей, който с жена си Карол си опаковат нещата и се местят да живеят в щата Оклахома.
Браян и Карол Грей бивши жители на Калифорния се местят в Оклахома – щат с далеч по-приятелски бизнес условия.
Браян Грей твърди че той и жена му бавно свикват с новото място на заселване, но няма и грам съжаление за това , че е напуснал Калифорния – щат където безпощадните закони и регулации измукват и последната печалба от джоба на малкият бизнес.
„Да се започне от нищото в щат където не познаваме никой е трудно, но сме сигурни че си струва – казва Грей – липсват ми предишните контакти които ми помагаха в работата, но евентуално тук ще намерим други”.
Грей е купил парцел земя в Патоуатоми Каунти в щата Оклахома и се е преместил там в началото на миналият декември, точно преди 1-ви януари, когато беше решено спорният закон „Ей Би Файв” да влезе в действие. Този закон прави почти невъзможно собствениците на камиони да бъдат категоризирани като независими котрактори.
Съдията Роджер Родригез от южният дистрикционен съд в Калифорния използува мярка, наречена „прелиминари инжънкшън”, издадена на 16-ти януари, която блокира закона „Ей Би Файв” да влезе в действие, заради заведеното още през ноември дело, от страна на Калигорнийската Тръкинг Асоцияция.
Дори и с този временен запор на спорният закон Грей не е склонен да се върне обратно да живее в Калифорния. Това е главно защото неговият канион, модел „Питърбилт”произведен през 1999 г. не отговаря изискванията поставени от една друга регулация наречена „Трък и Бъс”. Тя идва от Калифорнийският борд за въздушен ресорс (CARB) влязъл в сила от януари тази година. Грей смята че вече е невъзможно да регистрира камиона си в калифорнийският департамент за моторни превозни средства.
„Аз си подържам камиона в прекрасно състояние и не мога да си позволя да купя друг за да отговоря на новите изисквания за емисиите. Ето защо реших да се местя, писна ми да ме наказват само заради това че съм професионален шофьор на камион.”
Грей се занимава с превозване на строителна екипировка, твърди че през зимата бизнесът малко е намалял, но неговата първа заявка е дошла на 25-ти януари.
„Това ще ми даде възможност да направя малко репутация. Вярвам че щата Оклохама ще бъде по-приятелски настроен към малкият бизнес от мястото от което идвам.”
Тодор Паунов
за в."България СЕГА"


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7