Nissan GT-R 50th Anniversary за 115 000 евро

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Nissan GT-R 50th Anniversary за 115 000 евро
image

Разработен в чест на модела GT-R, който празнува половин век, лимитираното издание Nissan GT-R 50th Anniversary, представено по време на последното автомобилно изложение в Ню Йорк, пристига в Европа с цена 115 000 евро.
Nissan GT-R 50th Anniversary се предлага с три различни ливреи, включително емблематичното оцветяване Bayside Blue, носено от Nissan GT-R R34, победителл в шампионата GT на Япония, и подобрено в случая с бели състезателниленти. (другите два цвята са Super Silver и Pearl White ), а външното оформление е допълнено от комплект 20-инчови джанти с надпис 50th Anniversary и четири накрайника на изпускателната система.
Под каросерията се крие 3,8-литровият V6 турбо двигател, сглобен на ръка от майстор (или Takumi на японски) и развива 570 к.с., работещ в тандем с шестстепенна скоростна кутия с два съединителя и режим Racing. Пилотската кабина на автомобила междувременно предлага светлосива кожа, специфична за лимитираната серия, украсена с релефни седалки, а таванът е покрит с Alcantara.
50 екземпляра от Nissan GT-R 50th Anniversary са предназначени за европейския пазар, включително 18 броя с десен волан.
Аеродинамиката на Nissan GT-R Nismo е подобрена и теглото му е намалено (с 30,5 кг) благодарение на активното използване на въглеродни влакна и монтирането на ултра леки елементи като 20-инчови джанти Rays, докато двигателят също е бил обект на състезателна доработка.
3,8-литровият Twin-Turbo V6 агрегат, който тук развива 600 к.с., всъщност е оборудван с турбокомпресори, вдъхновени директно от тези на Nissan GT-R GT3 Nismo. Управляемото окачване Bilstein Damptronic и карбоново-керамичната спирачната система, доставена от Brembo, допълват офертата, адресирана към търсачи на адреналин.
Ams.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7