Aston Martin ще пусне ексклузивен Speedster

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Aston Martin ще пусне ексклузивен Speedster
image

Aston Martin ще разработи нов, ултра лимитиран модел V12 Speedster, вдъхновен от победата на марката на Льо Ман през 1959 г.
Предполага се, че Speedster ще дебютира по-късно тази година преди първите доставки на клиенти в началото на 2021 г. и досега е визуализиран само в дизайнерска скица.
Изображението показва традиционните дизайнерски похвати, вдъхновени от марката, включително липсата на покрив и предно стъкло, както и каросерия, която показва ясна връзка с концепта на Aston - CC100 2013, създаден да отбележи стогодишнината на производителя.
V12 Speedster ще бъде създаден от собствен екип на Aston, подразделението „Q by Aston Martin“, и се казва, че „елегантно съчетава автентичен, ориентиран към шофьора състезателен двуместен автомобил с използването на авангардни спортни и авиационни технологии за управление от ентусиасти”.
Само 88 бройки ще бъдат ръчно изработени по поръчка и макар да не е обявена цената, още сега се знае, че всеки автомобил ще струва поне 750 000 паунда (885 000 евро).
Техническите подробности остават минимални, но V12 Speedster ще се задвижва от 5,2-литров турбо V12 на Aston с около 690 к.с.. Той ще работи в комбинация с осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF. Това е същият задвижващ агрегат като този, използван от суперавтомобила DBS Superleggera, макар и леко пренастроен, така че може да очакваме Speedster също да сподели динамичните характеристики на този автомобил.
V12 Speedster идва само няколко месеца след като Ferrari пусна на пазара аналогично проектираните Monza SP1 и SP2. Италианците са без покрив, предлагат места за сядане съответно за един или двама, ще бъдат произведени до 500 броя , в зависимост от търсенето, и се предлага на колекционерите цена в порядъка на 2,3 млн. паунда (2,8 млн евро). Тези автомобили използват 6,5-литров атмосферен V12 с мощност  809 к.с.
Ams.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7