Ferrari за 150 000 долара - забравете!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Ferrari за 150 000 долара - забравете!
image

От Маранело отхвърлиха вариант за възраждане на модела Dino

Слуховете за предстоящо възраждане на Ferrari Dino като най-достъпния модел на италианската марка вървят от доста време, но сега те бяха опровергани от финансовия директор на компанията Енрико Галера. Той беше категоричен, че производителят от Маранело нямат намерение да прави суперкола, с която да угоди на такива клиенти, които искат да п,итежават Ferrari, но нямат необходиите средства.
Досега се предолагаше, че компанията работи над суперкола, която ще получи 2,9-литровия V6 двигател с две турбини, поставян на моделите на Alfa Romeo. Предвиждаше се, че такова Ferrari ще струва около 150 000 долара, което ще го направи най-достъпното в гамата на марката.
Пред британското издание Autocar Галера заяви, че компанията действително ще промени позиционирането си на пазара, но това ще стане с навлизането в нов сегмент - този на кросоувърите. Първият такъв модел на Ferrari засега е известен под името Purosangue и ще се появи на пазара през 2022 г., което означава, че марката има още време, за да се приспособи към промените.
Бъдещият кросоувър е далеч по-оправдан икономически проект, отколкото достъпна суперкола. Примери за това има много - например, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на марката, като за първата половина от 2019 г. от него на пазара са реализирани 2693 бройки срещу 1211 суперколи Huracan и 649 Aventador. А почти половината продажби на Bemtley за същия период се падат на кросоувъра Bentayga.
automedia.investor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7