Заради второ посегателство над дете, искат в Сотиря постоянно полицейско присъствие

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Заради второ посегателство над дете, искат в Сотиря постоянно полицейско присъствие
image

Жителите на Сотиря отправиха искане към властта за постоянно полицейско наблюдение в сливенското село.
Хората дори отправят ултиматум, че исканията им не бъдат удовлетворени, те няма да пускат децата си на училище.
Второто искане на местните е присъда доживотен затвор за престъпления, свързани с посегателство и блудство с деца. В момента се събира и подписка, която рамкира въпросните предложения за реформиране на наказателното законодателство в България.
Кметът на селото Димчо Георгиев заяви, че след второто посегателство на дете е засилено полицейското присъствие.. Жителите обаче ще настояват мярката да е постоянна, а не временна.
Бабата на убитата 7-годишна Кристин обяви, че на 17 или 18 септември ще отидат пред Народното събрание, за да поставят своите искания пред властта и междувременно призова за обществена подкрепа от страна на всеки, който иска промяна на наказанията за подобни престъпления.
Районната прокуратура в Сливен ще поиска постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата мъже, арестувани във връзка с блудствени действия с 8-годишно момиче от същото село. Единият от тях 15-годишен младеж, а другото лице е 68-годишен възрастен мъж, който е живял временно в пристройка в дома на момичето.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7