Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Audi ще спести около 1 млрд. долара със следващото A4
image

Следващото поколение на Audi A4 ще се появи през 2022 или 2023 г., като ще премине от сегашната платформа MLB на глобалната MQB на германския концерн Volkswagen Group. Това ще позволи на компания да спести около 1 млрд. долара, съобщава британското издание Autocar.
Съвсем наскоро Audi обнови цялото семейство A4, а предстои излизаето и на най-мощната версия на модела - комбито RS4 Avant. Едновременно с това върви и разработка на следващато поколение на най-продавания автомобил в историята на марката. Първото A4 се появи преди четвърт век като наследник на Audi 80 и досега от модела са продадени над 7,5 млн. бройки.
Преминаването от доста сложната платформа MLB към основната за концерна MQB ще спести 1 млрд. долара на производителя за целия жизнен цикъл на модела, който е 7 години. Промяната е част от плановете на Volkswagen Group за съкращаване на разходите с цел по-бързо възстановяване от скандала с манипулираните дизелови двигатели, избухнал през 2015 г.
Част от експертите, като и фенове на Audi, са притеснени, че ако новото A4 премине на платформата MQB, това ще се отрази негативно на премиум-имиджа на марката. В същото време обаче, автомобилът ще получи доста по-динамичен и атрактивен дизайн, благодарение на който новото A4 ще привлича на "по-спортно A6" . Идеята е външият вид на машината да бъде толкова атрактивен, че да получи овации не само от преданите фенове на Audi.
Automedia.investor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7