Волен Сидеров се сбогува с председателското си място начело на ПГ на "Обединени патриоти"

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Волен Сидеров се сбогува с председателското си място начело на ПГ на "Обединени патриоти"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече няма да ръководи парламентарнага група (ПГ) на "Обединени патриоти". Вместо него, задълженията му ще си поделят Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Това беше потвърдено и на днешното пленарно заседание на парламента, където в момента гледат президентското вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което касае дивото къмпингуване.
Дрязгите при "Обединени патриоти" отдавна не са тайна, макар че трите "патриотични" партии - ВМРО, НФСБ и "Атака", все още не се разделят и подкрепят ГЕРБ в сегашното управление. На европейските избори се стигна дотам, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заплаши "Атака" със съд заради гледната точка на телевизия "Алфа" спрямо него и Ангел Джамбазки.
Всеки ще може да докаже дали е в политиката за бранене на политики или постове, каза Искрен Веселинов веднага след като новината се разбра. Той беше категоричен, че досегашното ръководство на патриотичната ПГ е било много пасивно. А от думите на Валентин Касабов стана ясно, че на вчерашното заседание на групата било взето решението, но представителите на "Атака" не били там, което си било практика. Коалицията е стабилна, ако не се случи нещо друго, добави Касабов. Веселинов пък изрази желание "Атака" да си остане част от процеса на политически инициативи на "Обединени патриоти".
"Кой дошъл, кой не дошъл - ето това е много показателно", многозначителен беше лидерът на НФСБ Валери Симеонов за липсата на "Атака" на заседанието, на което е бил освободен Сидеров. Симеонов напомни, че по споразумение всеки вторник има редовно заседание на ПГ на "Обединени патриоти" и няма нужда партията на Сидеров всеки път да бъде уведомявана. От телевизията на "Атака" - "Алфа", попитаха защо тогава на документа за смяна на Сидеров пишело 8-ми юни.
Последният скандал в "патриотичната" малка коалиция стана снощи, след като Волен Сидеров се оплака, че bTV са му наложили цензура в предаването "Лице в лице" на Цветанка Ризова. Версията на лидера на "Атака" е, че е възможно недопускането му в предаването да е заради това, че се е готвел да критикува отново Красимир Каракачанов в ролята му на военен министър. От предаването обаче отвърнаха, че Сидеров е закъснял и заради това се е наложило да бъде заменен от друг гост - съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7