Американските ученици имат право сами да украсят своето място за паркиране в училищния двор!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Американските ученици имат право сами да украсят своето място за паркиране в училищния двор!
image

Сериозните американски училища, а те са много и много, се отличават значително от училищата в десетки други държави, главно по своята разкошна физиономия, по която има място за огромна сграда с трудно преброими учебни стаи, кабинети, басейни, спортни салони, които на открито преминават в сокър /футболни/ стадиони, баскетболни игрища, тенис кортове и пр.
Друг, пленителен атрибут, който поражда лека завист у някои служителите на някои реномирани фирми и учреждения, е обширният училищен двор, в който има достатъчно паркови места за имащите вече шофьорски права ученици от най-горните курсове.
Да, те имат собствена автомобилна територия, на която могат, след обсъждане на въпроса в училищното ръководство, да получат правото дори да оцветяват и украсяват лично своето парково място.
Интересното е, че почти всички ученици обмислят добре своите идеи и в тях позитивните елементи, с приятен хумор, почти винаги са налице. Младите шофьори се отнасят твърде сериозно и с любов към "личното място", с което той и колата му разполагат. Например в училището "West Orange" на градчето Уинтър Гардън  - Флорида, парковият дизайн, се обновява всяка година, съобразно движението на школския състав...
В поместените снимки, заснети от дрон, шофьор е написал: "Ако Вие можете да прочетете това, което съм написал - значи съм закъснял за училище". "Имам една мечта" пише едно момиче и с удоволствие позира на своето парково място, до своето откровение, което я кара да се усмихне...
И накрая - пак още нещо за усмивка, но този път - крива.
Попитали един мъдрец:  - Докога на Земята ще се произвеждат автомобили?
- Докато мястото за паркиране стане по-скъпо от самата кола - рекъл умният и разсъдлив човек.

Клементе Ас,
в. "България СЕГА", Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7