Нов изненадващ банкрут на транспортна компания с $400 000 000 оборот

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Нов изненадващ банкрут на транспортна компания с $400 000 000 оборот
image

New England Motor Freight изненада своите щофьори и клиенти със съобщение, че обявава банкрут по глава 11. Намалената печалба поради повишени разходи за шофьори и оборудване, както и новите регулации в индустрията се посочват като основни фактори за ликвидирането на бизнеса. Ето какво написа президентът на компанията Томъс Конъри до служителите:

„С тъга пиша това писмо, за да ви информирам за намерението ни да предприемем ликвидация на нашата компания – New England Motor Freight.

Разходите за управление на транспортна компания се покачиха; със заплати и бенефити, които консумират все по-голяма част от приходите. Другите проблеми са високите цени за оборудването, сериозния недостиг на шофьори в индустрията, все по-нарастващите регулации и пътни такси, технологичните инвестиции и общата рискова среда на нашия бизнес.

След много обсъждания, както и консултации с външни финансови консултанти, беше направено заключението, че няма смисъл да продължаме бизнес, в който нашите приходи продължават да намаляват, което води до значителни финансови загуби.

Никой не е по-опечален от нашия председател Мирон “Майк” Шевел и неговото семейство, а именно Нанси, Сюзън и Захари. Те са построили тази компания с хиляди отдадени служители като вас. На всички наши сътрудници, много от които са скъпи приятели и на нашите хиляди клиенти, семейството изказва искрена благодарност.

Нашият отдел „Човешки ресурси“ ще предоставят допълнителна информация“

Миналата година New England Motor Freight (NEMF) бе на 17-то място в страната като LTL превозвач и генерира повече от $ 400 000 000 приходи.

10-те дъщерни компании на NEMF, измежду които е Eastern Freightways, също предстои да бъдат закрити.

Серията от банкрути на големи и утвърдени транспортни компании са показателни за трудната среда, в която оперират транспортните бизнеси днес, когато нито една тарнспортна компания, независимо колко голяма е тя, няма гаранция за своето съществуване.

Минко ГЕОРГИЕВ
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7