Клюки из живота на светските автомобили

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Клюки из живота на светските автомобили
image

Добре си живеете и още по-добре си карате и паркирате разкошните, и не чак толкова разкошните, си коли Вие, драги мои чикагски читатели... Но я си помислете и за други подобни нам стопани, (обслужващия персонал, естествено на своите коли) които живеят по други точки на земната планета... 
Например, в уж близката ни Канада, където щастливците, живеещи в почти полярния град Черчил, сред най-чистия въздух на света,  (въпреки автомобилите в него) ги оставят винаги, ден и нощ, отключени... За да може всеки случаен пешеходец моментално да се шмугне вътре, ако срещне бяла мечка на улицата и не разполага с достатъчно време да я покани на кафе.
Хенри ФордОт другата страна на нашата планета - жителите на Южна Африка, правят точно обратното. Те монтират по двете страни на своите коли специални огнепръскачки, които буквално изгарят като на клада техния брат или сестра, които би трябвало да обичат както себе си, ако се опитат да отмъкнат колите им - въпреки трите секретни ключа, които всеки стопанин още й е ударил... 
А знаете ли, че според последните тайни изследвания на една тайна групировка учени, в един пазещ тайна по този въпрос световно известен университет, вече са разкрити двата най-жестоки нагона на Битието? Първият е създаден от Бога - половият нагон, който има грижата да поддържа размножаването на човека и автомобилния нагон, който е създаден от Човека и огледално върши това за размножаването на съществата с гумени крака. Така например, ако през 1986 г. в света е имало 500 милиона автомобили, през миналата 2018-та година по неизброимите улици на безбройните човешки селища по планетата са се движили и 1.5 милиарда автомобили. Така човешкият нагон - да се създават автомобили, вече успешно се бори с дарения от Бога нагон - да се създават деца...
Eнцо Еро Анселио ФеррариА какво ще кажете, ако сияйната световна райска обител на автоцивилизования ни днешен свят, Rolls-Royce, излезе с предложение да се създаде вече и Световна пенсионна система за дългожители - автомобили? 65 процентна от всички, надули първа свирка в автородилния дом на Rolls-Royce новородени машини, все още се намират в експлоатация! В 2019-та, като гледат за след 2020-та! Ако Вие сте стопанин на пенсионираната кола - ставате й настойник, плащате й подслона, храните я с бензин, споделяте си всички разходи с Вашата и Нейната пенсии и правите, ако щете, и можете да издържите - околосветско пътуване!
Едни от най-хапливите клюки из потайния живот на автомобилите са тези - как така Volkswagen Groupе са продали толкова много леки коли, и продават, под марките на Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda и Volkswagen? Сигурно и Вие не знаете. Непонятно е как така и аз да не знам... Ха-ха-ха! /Смях в залата/.
Затова пък съм много горд, че наскоро в нашите специални трък-страници на "България СЕГА" - Чикаго, отдадохме заслужената чест и благодарности на Volvo! Това е компанията, която си е създала сияйната слава като производител на най-безопасните автомобили. Помните, нали, че във "Волво" беше създадено най-простото и най-ефективното, ненадминато и до днес и спасило милиони автомобилисти от травматизъм или гибел средство - триточковият колан за обезопасяване! И "Волво" после направи нещо невиждано и нечувано в света, почти иреално, при най-яката Фердинанд Поршеконкуренция в сферата на капитализма - дари своя патент за дизайн, абсолютно безплатно, на абсолютно всеки човек или човекоподобие, които правят, или ще правят, транспортни средства...
Като спортен журналист израсъл сред бушуващите урагани и торнада на световни и не чак толкова световни рекорди, но върхови достижения важни у всеки спорт, за всеки спортист, за всеки отбор, държава или дори при юношата от най-младшата възраст, нямам вече търпение да "извадя от торбата" и една много интересна върволица от "Автомобилните рекорди"!
Най-бързият в света, серийно произведен лек автомобил, е "Bugatti Veyron Super Sport", който развива скорост  от 431 км /ч. (267 мили в час).
Андре СитроенНай-продаваемият досега автомобил е Toyota Corolla - от първата машина, създадена през 1966 г. досега /за 53 години/ са продадени около 50 милиона леки коли!
През 2017 г. Rolls-Royce се появява на пазара с един модел, наречен Sweptai, на цена от 13 милиона долара. Счита се за най-скъпият автомобил в актуалната история на леката автопромишленост.
Най-скъпият автомобил, купен от частно лице, е "Ferrari 250 GTO, 1963". Клиентът го придобил през 2013 т г. като наброил... 52 милиона долара. И може би само той знае "защо"…
Първата в света автомобилна авария става в Охайо през 1891 година.
Сакити Тойеда /ТойотаДжеймс Бонд е единствената персона в нашия свят, която може да дойде по всяко време на денонощието в завода Aston Martin, да си избере която ще готова кола, да седне в нея и да си замине за където ще и за колкото време реши, дори завинаги. Или поне докато не се върне за втори или трети и т.н. избор на друга кола. Но тъй като от него не е имало, няма и няма да има какъвто и да е знак, че ще го направи, Дениел Крейг - актьорът, който изигра ролята на Бонд в Холивуд, е удостоен с всичките изброени привилегии, пожизнено.
Редица автомобилни компании носят името на своите основатели, знаете това, нали -  Ford, Rolls-Royce, Austin, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Renault, Citroen, Honda, Toyota (Toyoda), De Lorean...
А сега, преди да минете и през другите THE TRUCKER"S PAGES, вземете малка почивка, глътка тонизиращо и... до нови срещи!

Клементо Ас
в. "България СЕГА",
Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7