Милиардери с евтини коли

image
Мел Гибсън

По принцип актьорите са чудновати хора и знаменитият Мел Гибсън ни доказва това с антуража на неговия гараж. Там той топли един поръчков Mercedes-Benz CLS 500 за $200 000 долара, но най-често може да го видите по улиците заедно със стария му приятел Toyota Cressida от края на миналия век. Казват, че в банковата си сметка Гибсън имал 425 милиона долара, но все още неговата японска антика му изглежда по-скъпа на сърцето...
От същото ято е и престарелият вече Клинт Истууд. Велик актьор и режисьор, притежател на капитал от 375 милиона долара, но и той не се разделя с любимият си GMC Typhoon от 1992-ра година, купен за $30 000, като всекиму обяснява, че „автомобилчето“ му всъщност е сред най-бързите американски машини за труднопроходими пътища на всички времена... И няма защо да го сменя.
Бритни СпиърсНо легендарната певица Бритни Спиърс, която сигурно има поне 200 милиона долара, като че просто не обича да плаща за скъпи коли, след като може прекрасно да си свърши всичките работи с нещо хем по-простичко, но достатъчно здраво. Тя кара Mini Cooper за около $35 хил. долара.
Стив Балмър, една не много популярна сред огромните маси персона, което не му пречи да има в джоба си 22 МИЛИАРДА долара, припечелени като бивш изпълнителен директор на Microsoft направи откровение, че "за нищо на света не би вложил повече от $40 000 за автомобил.” Балмър кара скромен Ford Fusion Hybrid, който струва 30 хиляди...
Подобни са съжденията и на други още милиардери. Сред тях - Ингвар Кампард, шведски магнат на 89 години, собственик на IKEA, с лично богатство от $43.2 млрд. е пример за скромен личен живот и не проявява никакъв интерес към луксозните автомобили. Има си Volvo 240 от 1993 г.
Марк ЗъкърбъргСтигаме и до най-богатия младеж в света - Марк Зъкърбърг, който при своите 32 години има огромна торба с $45 милиарда! Очаквахме, че поне при по-невръстните богати хора от артистичния свят или от най-високите етажи на световния бизнес, ще се намерят индивиди с поне малко пристрастие към луксозните и скъпи автомобили... Както е при Роналдо и други спортни звезди и арабски шейхове... Но не би. Марк Зъкърбърг кара спокойно и с достойнство семейната "Acura TSX", в която е вложил само 28 000 долара.

Клементо Ас
в. "България СЕГА",  Чикаго

 

 

Ингвар Кампард


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7