"THE TRUCKER'S PAGES": СТО ПРОЦЕНТА ИНТЕРЕСНО!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | "THE TRUCKER'S PAGES": СТО ПРОЦЕНТА ИНТЕРЕСНО!
image

Когато бензинът "скача"...


Цената на бензина в някои страни на 1 януари 2019 г. /в долари/ за 1 литър
Страните по света купуват петрола на едни цени. Разликата се създава от различните данъци  и субсидии.


Венецуела    0.01
Иран             0.29
Египет          0.43
С. Арабия    0.54
Русия            0.68
САЩ            0.68
Австралия   0.88
Канада         0.90
Китай           0.99
Мексико      1.00
Македония  1.12
Турция         1.12
България      1.13
Румъния       1.22
Сърбия         1.37
Великобр.    1.53
Германия     1.53
Франция      1.60
Израел         1.67
Гърция         1.69
Италия         1.71
Норвегия     1.85
Хонконг       2.04

***


BUON GIORNO, ITALIA!
Мания, или сериозни притеснения, се стоварват на главите ни. Учени хора, и нормални като нас, се притесняват от замърсяването на въздуха, на почвата, на водите, на белите ни дробове, на главите ни... последното, обаче, е друга, още по-сериозна, тема. Идва време, когато ще завиждаме на пещерния човек, който грабва лъка и стрелите и скача като коза по скалите сред кристално чист въздух!
Ето че и в Италия дори, като че губят вече апетит даже от "Ферари" и предписват на хората да въртят педали. Общината на дълбоко ценения и уважаван за тамошните пици град Бари, даже бръкна в дълбокия си джоб и започна да плаща по 25 евро месечно на тези, които заменят удобния си кът зад кормилото с една дъсчица, върху която трябва да препускаш постоянно с педалите, за да не паднеш...  Във Франция също се учат как да правят магии за да изселят народа от автомобилите и да го заселят по велосипедите.
Кметът на Бари бил отделил 545 000 евро за чистотата на околното среда. Решил е да удвои рицарите на велосипеда по градските си улици. Особено набляга хората да идат на своята работна площадка и да се връщат от там само с велосипеди. При такъв маршрут властта плаща по 20 евроцента на километър. Докато другите маршрути са доста дискриминирани - само по 4 цента!
Може би вече се смеете на глас - колко чиновници ще трябва да тичат след Вас, че да Ви измерят километража? Но не сте прави - всички велосипедисти, участващи в благородната акция, ще бъдат снабдени с последен модел GPS, които ще отпечатва вашите дистанции за историята и за отчитане на Вашето възнаграждение.
Но има и още: общинският касиер ще ви брои 150 евро помощ за придобиването на велосипед, ако сам си нямате. Ще ви тикнат даже 250 евро ако имате мерак за електрически велосипед... и само 100, ако сте много скромен и си купите велосипед втора употреба.
Но и това не е всичко. В края на всеки месец ще се прави равносметка за навъртените километри от всеки участник. Първата десятка ще празнува с бонус в ръцете от 50 евро.
И ако вече сте стегнали куфарите и Ви трябва  само италианска виза - може да се свържете с Генералното консулство на Италия в Чикаго на адрес visti.chicago@esteri.it, или на телефон 312 995 5487.
***
А ТИ - ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ ДА ПИПНЕШ?
Към автомобила не бива да се държим като към човек. Автомобилът трябва да се обича.
Валери Перл
Автомобилът - това е машина, която позволява човек бързо да се добере до своята работа, със заплатата от която може да си купи автомобил и да му плаща разноските по бензин, гараж и лечение, ако го блъсне някъде!
Вернер Шнайдер
Моторът е като жена. Трябва да знаеш къде да пипнеш...
Енцо Ферари
***
БЛОНДИНКАТА СТАНИСЛАВА...
Жената не искала да буди пияния си мъж, което става причина за катастрофата. Осъдили я на 3 месеца затвор.
Не избирайте своя бъдещ мъж нито в дискотеката, нито в библиотеката. Спипайте го в гаража, заедно с колата му. Там не може да ви измами кой е и колко струва...
Метеорологичната служба предупреждава: "В този месец излизайте от дома си само при крайна необходимост! Вчера блондинката Станислава получи шофьорската си книжка..."

_____________________________________________________
"СТО ПРОЦЕНТА ИНТЕРЕСНО"

се подтготвя от екипа на  "THE TRUCKER'S PAGES" с помощта и на нашите читатели...


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7