Похвално слово за „Дискордиа“, колегите от България!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Похвално слово за „Дискордиа“, колегите от България!
image
250 шофьори се състезаваха за титлата "Шампион по икономично шофиране"

Миналата година "Дискордиа" отпразнува своята 25 годишнина от основаването си. Тогава собственикът и управителят на фирмата Христо Христов събра служителите от офисите в България, Румъния и Украйна в "Рейнбоу Плаза" в София. "Дойдоха 130 души, от които само 16 шофьори, тъй като останалите от почти 500 водача, с които "Дискордиа" работи, бяха на път и изпълняваха своя дълг" - отбелязаха медиите в своите репортажи от събитието.

Тогава Христо Христов каза: „Сега, след добрите резултати през годините, можем спокойно да се обърнем назад и да погледнем един исторически път. В началото стартирахме с 2 камиона, които управлявахме от апартамента, в който живеехме под наем в нашите студентски години с Галина Христова във Варна. След година и нещо започнахме спедиционна дейност, а след още половин година назначихме първите служители в "Дискордиа". За тези години минахме през три големи кризи, които, нека бъда напълно откровен, бяха наши кризи, въпреки че някои от тях съвпаднаха със световните икономически сътресения. Във всяка от тях загубихме много пари, но научихме безценни уроци. И в тези времена ние добавяхме по нещо към нашите ценности, променяхме някои от своите убеждения и непрекъснато издигахме културата и морала на компанията.“

...В края на 2018-та, на подобна работна среща, на която присъстваха и представители на повечето национални медии на България, Христо Христов представи "юбилейния - "Камион № 500 на "Дискордия" и продължи: „За нас работата на силно конкурентен пазар като европейския е огромно предизвикателство, но и мотивация да се развиваме активно и все по-успешно. В работата си поставяме ключови стандарти за качество, оптимизация на ресурсите, внедряване на най-нови технологии и професионално обслужване.“
***
Българска транспортна компания, която разполага с 500 камиона? Това наистина ще бъде изненадваща новина за мнозина. При това не фалшива. Истинска!
Защото наистина една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа е българската "Дискордиа"!
Регистрира впечатляващ ръст - особено през последните 5 години. И докато се пише тази статия научавам, че камионите не са вече 500, а 535... И броят на служителите понастоящем е 850 души!
Направени са поръчки за още нови и модерни превозни средства. До 2020 г. "бойният флот" на компанията ще порасне до 680, а към 2022 г. се планира присъствието на около 1000 транспортни средства. Не напразно мотото на Компанията е "Продължаваме да растем"!
Дали това не би означавало най-мощният логистичен лидер на Източна Европа?
***
"Дискордия" се нагърбва с транспортирането на почти всички видове товари. Камионите й оперират в България, Европейския съюз, Балтийските страни и други републики от бившия СССР. Има офиси и в Румъния и Украйна, но главният е в България. Разработва и проекти с железопътен транспорт и морски контейнери.
Направи ми впечатление и едно юнашко уверение: "От Китай до България - 18-23 дни"!
Специалистите твърдят, че "...прилагайки един различен и иновативен бизнес модел, компанията се превръща в реален пример за това как внедряването на оперативна ефективност и постоянно намаляване на разходите чрез най-нови, високотехнологични и опазващи околната среда системи води до забележителен растеж и устойчивост".
Към края и една тайна... За която все пак се досещат всички: "Дискордиа" привлича водещи специалисти във всички сфери на транспорта и спедицията. И все пак не знаете нещо - след 5 години компанията предвижда да осигурява работа на 1800 души!
А откъде "Дискордиа", такова екзотично слово е дотичало до нас?
"Дискордиа" е латински термин, който изненадващо означава "раздор", "несъгласие". Дисксордия е римска богиня, която, не дай Боже, да дойде у дома ти!
Изглежда босът Христо Христов и екипът му не са лишени от чувството за хумор при имената. Затова пък в своята професия, в своята работа, са страхотно сериозни!

Клементе Ас
в. "България СЕГА",
Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7