Зашеметяващият подарък от "Hari Krishna Exporters"

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Зашеметяващият подарък от "Hari Krishna Exporters"
image
Подаръкът на Савджи Долакия на неговите сътрудници във фирмата

Вчера, 7 ноември 2018 година, милиард и 200 милиона последователи на Индуизма преживяха най-хубавия си ден в годината, денят в който доброто побеждава злото!
Националният празник и Великата Радост на "Дивали", както е наречен този ден, продължава 5 дни, в които мало и голямо получава и раздава подаръци - шоколади и самоделни кукли, дървени камиончета и пиринчени светилници, цветя и красиви дамски накити...
 
Президентът на индийската компания "Hari Krishna Exporters", която търгува със скъпоценни камъни, но има и заводи за необходимите й багери и камиони, Савджи Долакия, подари на своите сътрудници 600 автомобила от най-новите партиди "Maruti“ u "Suzuki". На други 1000 свои служители той предостави големи парични бонуси и апартаменти.

Савджи съобщава на своите сътрудници за празничния подарък„За мен е удоволствие да възнаградя най-близките в моята дейност до мен сътрудници за тяхната лоялност и себеотдайност...“, каза Савджи. Той постъпи така и предишната година, когато раздаде стотици апартаменти.

Националният празник "Дивали" се празнува в Индия, Бангладеж, Шри Ланка, Пакистан, Индонезия, Малайзия, Сингапур, Фиджи... Той е и един от най-яко почитаните в Калифорния и Сиатъл - национален ден, който обединява членовете на индийската диаспора.

Както стана ясно, вярата на индуистите и празникът им, на който се раздават нечувани и невиждани в другите религии подаръци, е още и Парад на огньовете, фиеста на фойерверки, свещи и лампи, електричество и огнища... Казват, че в този ден дори космонавтите виждали от своя полет под Бога великия стремеж към победата на доброто в нашия свят и високите почести, които се отдават на Лекшми - Богинята на Благоденствието.

Подарените возила чакат своите щастливи собственициИндуистите виждат на Божия престол Бог - мъж и Богиня - жена и са убедени, че Божественото творение - Човекът ще живее по-добре, ако има и силната любов и подкрепа и на "женското начало", което никога няма да направи нещо лошо на онова същество, чиито пръв дом е бил нейната утроба и винаги ще се грижи и защитава... В своите поверия и обичаи индуистите са пионери в такива по-слабо приети на Стария континент идеи като карма, йога, вегетарианството... Но които, според тях, рано или късно, ще победят! 

Интересно е, че Алфред Форд правнук на легендарния основател на концерна "Форд" се посвещава в индуизма през 1975 г. и получава духовното посвещение "Дикшу".

Индуизмът учи на доброта и щедрост. Желязна е при него вярата, че светлината разкрива красотата на света, а красивите щрихи в природата и тези, родени от човешката ръка, са благословени и ще донесат духовна сила и успех на създателя им и на този, който живее сред тях.
Затова и не се учудвайте на това колко пъстри са огромните транспортни камиони, кръстосващи страната, която като че вече е континент. Индия.

Клементе Ас
в. "България СЕГА",
ЧикагоНещо нечувано и невиждано по други места  -  от птичи поглед

Красотата на багрите, почитана от индуистите, намира приложение и при украсата на камионите

Парад на огньовете по време на празника  Дивали в Индия


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7