Запознайте се - Бронебус...

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Запознайте се - Бронебус...
image

По-добре ще бъде човек да няма срещи с някои нови ситуации и изобретения на нашия неспокоен свят, но никой не може никому да гарантира това. Сред тези категории можем да поставим и все още непопулярните, но съществуващи вече "бронебуси". В не малко държави има различни по големина и функционалност сдържащи агресията моторни екземпляри. Сред по-познатите са цистерните, които разпръсват с водни струи митинги и демонстрации. Но този път ще стане дума за създадените в Русия сериозни по обем и възможности моторни помощници на органите за сигурност.
Те са крупни автобуси с хибридни двигатели и мощ от 582 к.с., развиват скорост до 582 км/ч. и могат безшумно да заемат позиция... Или обратно - шумно и решително да се намесят при терористична атака или други застрашителни действия. Екипажът и униформените са в изцяло металическата капсула и е осигурена дълговременна автономна жизнена среда. Има и вътрешна и външна пожарна системи, както и много още дублирани жизненоважни системи.
Получава се нещо като крепост на колела или няколко такива автомобила могат да съставят безрелсов брониран влак.
В конструкторския отдел на производителя НИИ, се получавали вече поръчки от различни страни, където има постоянно напрежение и бронебусите там биха могли да пристигат бързо на "горещата точка", да пускат след като застанат на позиция, своите брони и чрез защитното си въоръжение, ако стане необходимо, да защитават атакуваните от терористи учреждения или други обекти. Пращат своите поръчки и различни медицински, аварийни, инженерни и други специални служби. Бронебусите със сигурност ще стигнат и първи в различните спасителните операции при пожари, земетресения, наводнения, урагани и пр., защото отрядите, които идват с тях ще са отлично обучени и ще разполагат с всякакво медицинско и друго животоспасяващо оборудване. Що се отнася до пресичане плановете на различните терористични групи да атакуват своите цели, сигурно е че "бронебусното присъствие" ще намали възможности и охота им за действие...
Клементе Ас
в. "България СЕГА", ЧикагоОценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7