Анжелика и един волан, обгърнат с красота!

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Анжелика и един волан, обгърнат с красота!
image

Има чудни жени по света. Едни може да срещнеш като малко /или доста/ лудички в дискотеката, други - като смирени монахини, отдадени на Бога, а Анджелика Ларсон може да срещнете по някоя аутострада, но не ще Ви огрее да се халосвате с нея! Дори и да цъфтите зад волана на "Koenigsegg One" - най-скъпата в света кола /поне до 12 юни т.г./, силна колкото 1340 коня /вдига 400 км/ч. за 20 сек/. и Вие сте един от седемте човека, които притежават екземпляр от тази марка... Защото тя ще е във Волво! А това е такъв един мощен камион, който може да стори от Вас и безумно скъпото Ви таксе /милион и осемстотин хиляди долара/ перфектен качамак /"мамалига", рум/. И то за 10 сек.

Моят приятел Пешо-Тарабата, неофициален цар на вицовете за блондинки, е сериозно притеснен от тяхното /на блондинките/ растящо число зад волана - и то в такива престижни автопрофесии като шофьор при огромните камиони за превоз на многотонен товар. Което е сериозна работа и е направо вицеубийствено... Лека-полека, а понякога и забележимо бързо, те навлизат, даже окупират, това мъжко царство и с тях вече шега не бива. Не стават за вицове.

Анжелика Ларсон е от онези красиви, обаятелни, умни, силни, ловки, с магнетична дързост и благотворна доза авантюризъм жени, умеещи без да си мръднат пръста дори, да пленят много мъже, които сами си слагат веригите, в стремежа да се допрат до тях. Можете да си представите колко щастлив е Воланът на нейното Волво /който е мъжки род, нали?/ - обгърнат стотици часове и хиляди мили с гореща женска красота и топлите длани на ръцете й!

Тя грабва своя лиценз за пилот на товарни камиони още не преминала 19 години. После за година-две се бронира с такъв стоманен професионализъм, че надвива и всички одумки и съмнения, които понякога спъват дори и най-яките и породисти шофьори, мъжаги... Работният й танц с такива нестандартни партньори като багери...самосвали... й носи душевна наслада и тя лежерно води в перфектния ритъм и стъпки своите огромни машинарии и при най-сложни обстоятелства.

Родена е на 14 август 1989 година. На 29 години вече е "обходила" не само своята ледена Скандинавия, но и много страни по света - кога с камиона по поръчка, кога като волна птица... Като най-тежкият шофьорлък споменава Индия. Както по линия на асфалта, така и по качеството на местната култура в транспорта.

Има "Фен-Клуб на троковете Волво", който понякога наричат "Анжелика", други пък Анжелика наричат "Мис Волво", но най-често я идентифицират като "Най-красивата шофьорка на света". При това нейната красота е фундамент не само на естетическо възхищение в потоците публикации, които я представят в медийната ни галактика, а и на дълбоко уважение. Тя е добрият образец и пример на здравото /бих казал "здравословното"/ развитие на едно хармонично и достойно общество, каквото е необходимо да създаваме днес...

Коректно е Анжелика да намери място и в нашите, на "България СЕГА", популярни ежеседмични 20 страници, посветени на значимата в Българското Чикаго и Щатите професия. Още повече, че тези страници са създадени от абсолютните професионалисти - семейния тандем Тодор и Чанита Паунови, чиито статии и дългата вече поредица на рубриката "THE TRUCKER'S PAGES" се харесват, защото са плод на личен опит, на много мили надлъж и нашир по Америка! Това е и още един положителен знак, че жените са "Добре дошли" в тази стратегическа за страните и народите по нашата Земя професия. Жената на волана е колега, комуто може да се довериш, на която може да се разчита, с която може да работите здраво и ефективно, да изпитвате радост и щастие, че сте заедно в един добър свят, и вършите една и съща благодатна за Вас и за Ближния дейност...

А що се отнася до тук-там форсирания патос в настоящите бележки, за Ваш късмет вече свършващи, то е защото писанието ми е на човек, който никога не е карал кола, защото не умее... Затова и винаги малко по-щедър в похвалите към онези, които умеят, включително и към Анжелика... Която пък, погледната отвсякъде, си го и заслужава.  /Вижте и снимките/.


Клементе Ас
в. "България СЕГА", Чикаго






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7