6 съвета за успех при търсенето на паркинг място за вашият камион

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | 6 съвета за успех при търсенето на паркинг място за вашият камион
image

Добрата новина е, че трък-стоповете продължават да прибавят нови паркоместа в техните локации, лошата е, че отделните щати, останали без фондове за поддръжка, започнаха да затварят местата за отдих и почивка (rest areas) разположени покрай магистралите. Към това уравнение трябва да прибавим и увеличеният брой камиони по пътищата в следствие на въвеждането на електронните шофьорски дневници и ще стане ясно, защо намирането на паркинг става все по-трудно и по-трудно.
Тук предлагаме 6 съвета, които малко биха ви улеснили, как да намерите по-лесно място за почивка, след продължителната 14 часова шофьорска смяна.
1.    Паркинг апликация – Има голямо предлагане на най-различни паркинг апликации за iOS и Android платформи. Някои вериги трък-стопове дори предлагат собствени апликации, наред с тези, които съдържат генерална информация за целият наличен капацитет. Подобна такава е добре познатата апликация Truck Path, която предлага актуална информация за свободните паркоместа. Шофьорите могат също така да проверят и степента на безопасност на локацията. Друга апликация на име Park My Truck, която е била разработена от NATSO, позволява операторите на трък-стопове да актуализират данните на всеки два часа, за да улеснят шофьорите при търсене на свободни места.
2.    Предплатените паркинги – Повечето професионални водачи биха се намръщили само при споменаването на този термин, но тенденцията да се заплащат предварително местата се увеличава. Понякога това става на територията на частна собственост (много често за по-дълъг период, за месец или повече), но все повече и повече трък-стопове предлагат запазването да става за или по-малко от 72 часа. Тази стратегия работи по-добре в случаите, когато се знае предварително къде ще се спира през нощта или в случай, че има постоянен маршрут с вече известни стопове. Цените на запазените места варират, но могат да се очакват отстъпки на трък-стоповете – обикновено след зареждане на гориво може да се влезе директно в контакт със служителите на трък-стопа или чрез употреба на апликация.
3.    Използване на паркингите на моловете „Уолмарт”. Ако плащането на паркинг е извън вашите желания или възможности, едно от разрешенията което прилагат много професионални шофьори, е да се използват паркоместата на местният „Уолмарт”(тук трябва да се вземе под внимание и улеснението от това, че същевременно могат да се напазаруват хранителни продукти или неща от първа необходимост). Не всички „Уолмарт”-и биха разрешили да се пренощува на техните паркинги (понякога в следствие на местни регулации или по други причини), но ако карате, и вече не ви достигат часовете, и спешно се налага да спрете за малко, то „Уолмарт” може да се окаже ценна възможност. Апликацията Truck Path ще ви даде информация за това кои локации на „Уолмарт” разрешават нощувки, но никога не е излишно да се поговори и с менажера.
4.    Да се попита. Дори когато всички места на трък-стопа вече са заети или местният „Уолмарт” не разрешава продължителни престои, мениджърите на тези бизнеси биха могли да ви дадат допълнителна информация за други места, които да ви свършат работа. Обърнете се към колегите шофьори, които се намират наблизо до вас за съвет. Всеки, който може да ви даде повече информация, за да разрешите паркинг проблема е добре дошъл.
5.    Избягвайте натоварените периоди през деня. Много шофьори споделят, че на някои специфични места, ако не може да се намери паркинг място на близкият трък-стоп до 4 часа след обяд, след това вероятността да се паркира някъде в тази зона става равна на нула. За да се избегне такава ситуация трябва да се започне търсенето на място за паркиране възможно най-рано или да се направи някакъв алтернативен график. Очевидно фиксираните часове на товарене и разтоварване ще направят подобни действия много трудни (дори и невъзможни), но ако все пак има някакъв избор би трябвало да се избягват „пик” часовете между 4 следобед и 8 сутринта.
6.    Използването на навигационни инструменти. В някои щати просто има повече места за паркиране отколкото в други. Най-лошо е положението на Североизток, Илинойс, Тенеси, Северна Каролина, Флорида, Тексас, Калифорния и Вашингтон. Ако сте шофьор, който кара навсякъде в САЩ, и имате малко по-голям контрол върху вашият график, може би ще ви бъде по-лесно, ако избегнете гореизброените щати като предварително планирате почивката си. Навигационните устройства могат много да ви помогнат в тази насока, когато решавате по кои пътища да минете, кои трък-стопове да използвате и кога да спирате. Разбира се, да се извърши всичко това би отнело известно време, но след това тези усилия ще се отплатят.
Успех!
Материалът излиза с любезното съдействие на транспортната компания Americargo Trans, LLC
(Ph# 773-230-1153) предлагаща постоянни, целогодишни курсове за тим или соло шофьори до Jacksonville, FL; Houston, TX; Fontana, CA, Kansas, MO; Phoenix, AZ.
Обадете се за повече информация, не забравяйте че зимата идва!

Americargo Trans
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7