Откраднатата пожарна

image

Представете си един бясно препускащ по улиците на американски град кървавочервен противопожарен камион - последна мода, с цена над 1 милион долара, на свръх-скорост... Представяте си още сигурно и стихиен пожар, към който летят доблестните пожарникари, за да спасят живота на пострадалите хора!
"Но как така... без да е пуснал в ход гръмогласната сигнализация, която притежава? - пита се трескаво репортерът на The Sacramento Bee, който с острия си професионален нюх усеща, че е попаднал на нещо "ексклузивно" и се мушка в полицейския участък, където се стича като от буреносен облак информацията от десетки патрулки, преследващи от два часа именно това нестандартно возило, което като че няма в кабината си не само пожарникари, но и жива душа...
Кой държи волана? Самият дявол?!
Постепенно събитието сваля своето трагикомично покривало и се показва комичното лице на една ситуация, която като по чудо не се превръща в огромна трагедия.
Млад мъж с още по-млада дама, опиянени от своята любов, решили да я изживеят... както никога. Още повече, че се оказали редом със споменатото огнегасящо чудовище, чиято врата била отворена, а пожарникарите били вече на бойното поле с пожара...
Скочили вътре и дали газ с бойния вик на команчите!
Цели 160 километра през Сакраменто и други пет събърба прелетели двамата, подгонени от полицейските коли и други още доброволци - преследвачи. И как всичко се случва без нито един-едничък инцидент - това само Небето знае!
Най-после пожарната била спряна с помощта на лента с шипове, която спукала гумите и после претърпяла някои щети.
Но не и двамата й пасажери. Те били здрави, чистички и щастливи.
След ареста те се оправдавали с отворената врата, и безумното щастие, което само им се предоставило - да се повозят с пожарна кола в родния си град!
Поуката от тази случка е: никога не оставяйте вратата на камиона си отворена когато не сте вътре - може да ви се случат гости в камиона, които да не са толкова добри шофьори колкото в описания случай!

Клементе Ас
в. "България СЕГА", Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7