Светът е "ФУТБОЛ 2018", а "АЙОВА 80" - THE BEST TRUCKER PARTY "TRUCKERS JAMBOREE 2018"

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Светът е "ФУТБОЛ 2018", а "АЙОВА 80" - THE BEST TRUCKER PARTY "TRUCKERS JAMBOREE 2018"
image

Цял свят знае, че тези дни живеем във Футболния космос! А едва по-малко знаят, че цели три дни ще бъдем и в ерата на ежегодната фиеста THE BEST TRUCKER PARTY "TRUCKERS JAMBOREE 2018" ... Събитие, което от 12 до 14 юли, за голямото братство на Рицарите на волана в САЩ, е не по-малко отколкото Световното първенство по футбол.
Може и да знаете, а от този момент ще знаете със сигурност, че става дума за прекрасно събитие, което ежегодно се случва в най-големия Truck stop в света, който е наречен "Айова 80" и се намира на Магистрала 80 в едноименния щат. Историята на това уникално парти започва от далечната 1964 година, когато предприемчивият Бил Муун прави малка крайпътна отбивка с паркинг, където уморените камиони и шофьорите им може да  поспрат и си починат.
В началото паркингът е простичък и стандартен - с едно магазинче от няколко рафта, четири, после и нарастващи бензиноколонки, сервиз за дребни поправки и, разбира се, провинциално ресторантче с почти волунтерското приготвяне на храна от семейството на  Муун.
Само че... изглежда всичко е било на точното място в точното време и "Айова 80" започва бързо да расте...
И сега, ако знаехме от по-рано и бяхме понаминали там, щяхме да заварим паркинг за 950 камиона и над 200 коли! До него страхотен сервиз. Ресторант за гладните, а и за любителите на елегантната кухня, където едновременно може да се хранят 300, а ако е необходимо и повече посетители. Също и 3 fast food вериги за бързо хранене, Спретната хотелска част за преспиване. Баня с 24 душа. Две перални. Богато зареден супермаркет. Шоурум за нови автомобили. Казино. Банка. Поща. Здравен пункт. Фитнес. Зъболекар. Фризьор. Музей. И Църква!
Съвсем специални и много гостоприемни са театърът със 130 места, просторните естрадни сцени на открито, парковата част, където ежегодно се провежда Walcott Truckers Jamboree... Човек като мене, който не е присъствал на това чудо, просто не може да го проумее и да си го представи. Събирали се... над 45 000 участника!  И не е ли това най-грандиозното събитие, среща, Фестивал, Олимпиада... на всички онези събратя по професия, труженици на не леката, но като въздуха и слънцето необходима работа за развитието на съвременната ни цивилизация?
Половин век и малко повече "АЙОВА 80" и  "THE BEST TRUCKER PARTY "TRUCKERS JAMBOREE 2018"! И още не сме били там? Редно е да се поправим.

Клементе Ас
в."България СЕГА", Чикаго


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7