Мед Стоп затворен за федерално разследване

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Мед Стоп затворен за федерално разследване
image

Една от най-големите системи за мениджмънт и наблюдение на служители и за спазване на законовите изисквания от компаниите-работодатели беше затворена за разследване. Мед Стоп (MedStop) следи за разпоредбите идващи от депаратамента по транспорт (DOT). Системата следи компании и индивиди, които са длъжни да се явяват на периодични медицински тестове изисквани от работодателя, държавните агенции или съобразно с тяхните вътрешни разпоредби. С повече от 15 години опит Мед Стоп се ползва с доверието на хиляди компании и клиенти, които използват неговата платформа ежедневно, където са интегрирани всичките функции на консорциумите и администраторите-трети страни в една единна онлайн система. Изборите на случайните селекции за тестове за употреба на забранени субстанции и генерирането на техните резултати са напълно автоматизирани, като документите се предоставят моментално на оторизираните да ги изискват. Мед Стоп работи с хиляди компании, които са под и извън от регулациите на Департамента по Транспорт в САЩ.
За голяма изненада на неговите клиенти на 6-ти юни текущите тестове бяха отменени и дейността на Мед Стоп беше спряна. За сега официално обяснение не е издадено, предлагаме ви информацията поставена в сайта на компанията:
„Мед Стоп изпитва текущи проблеми с тестовете направени в Quest Diagnostic (фирма отговорна за процеса на взимане на проби за тестовете за забранени субстанции). Повече от тях, които вече са проведените в локациите на Мед Стоп, са анулирани поради започнато разследване на федералната агенция, SAMHSA - National Laboratory Certification Program.
В момента ние усилено работим съвместно с Quest Diagnostic за разрешаване на текущите проблеми, но засега молим нашите клиенти да използват само локациите на Quest Diagnostic. Автоматичното създаване на изискване за тест онлайн засега е блокирано.
Моля изпращайте вашите служители и новопостъпващи в най-близките центрове на Quest Diagnostic.
Всички готово-напечатани форми на Мед Стоп – “Federal Drug Testing” или “Custody and Control”, не бива да се използват поради текущата проверка на процеса на тестване извършван съвместно с лабораториите на Quest Diagnostic.
Считано от днес форми издадени от Мед Стоп няма да бъдат повече приемани в локациите на Quest Collections. Използването им ще доведе до отхвърляне на резултатите от уриналните тестове.
Считано от днес, всички форми ще се издават и отпечатват директно от Quest Diagnostic.  Моля използвайте „Request Drug Forms”-помощник ( wizard) за поръчки на нови форми адресирани до Quest Diagnostic.
Също така, считано от днес всички компании, които вече са работили с Мед Стоп трябва да се регистрират в Quest Diagnostic, за да могат да провеждат проверки за употреба на забранени субстанции на своите служители и новопостъпващи. Ако вече използвате процеса eCCF, не е нужно да предприемате нищо. Ние ще информираме компаниите, които трябва да се регистрират в  Quest Diagnostic, като изпратим съобщения в нашият сайт. Обикновено процесът на регистрация отнема два-три дни, но ние ще се погрижим да съкратим този процес.”
Затварянето на Мед Стоп ще подложи стотиците български транспортни компании на голям и неочакван стрес.
Нуждаещите се от помощ и консултация могат да се обърнат към мен по всяко време.
Успех!
Nataly Stoyanova
CellEx Consulting Group
Office: (224) 404 - 6114 X 405
Fax:   (224) 404 - 4980
http://www.cellexconsultinggroup.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7