За камионите и хората

image

ПРЕЗ 2019-та  "TESLA" САМА ЩЕ СИ ПРАВИ "БЕЗПИЛОТНИ" ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОНИ
 
След като преди време американската компания „Тесла“ (Tesla) направи първия си тест с изпратен товар с най-новите си електрически и "безпилотни" камиони от щата Невада до Калифорния, стана ясно и това, че от 2019 година ще започне и масовото им производство. Пратени бяха акумулатори за самите бъдещи автомобили „Тесла“ от завода на компанията в Невада към мястото за сглобяване в Калифорния. Собственикът Илън Мъск сам се похвали с доброто си решение сам да прави всичко за своите проекти.

Смята се, че новата стъпка към роботизиране на съвременната ни цивилизация ще надвие кризата от липса на здрави физически и психически индивиди, които да си избират трудни в живота професии.

Подробности от експерименталното първо по рода си пътуване не бяха разпространени.

 
VOLVO ЗНАЕ КАК ДА СЕ РЕКЛАМИРА

 

"VOLVO" отново "събра очите" на безбройно много хора, които се интересуват, а и даже които не се интересуват от камиони, като избра за централна фигура в своята реклама самия Магнус Самуелсон!

Може и да не е толкова познат нам този господин, но по "Запада" той е премного афиширан и сам вече се представя като "Човекът - Реклама".

Магнус беше до неотдавна носител на титлата "Най-силният мъж на света". Затова и "VOLVO" го избра безрезервно като символ, рупор, "бард" дори, на новата им "I-Shift трансмисия", способна да дърпа екстремно тежки товари.

Но не си мислете, че хер Магнус ще се постави на мястото на влекача и ще задвижи с желязната си захапка двадесетте ремаркета с по два контейнера - общо 750 тона в композиция дълга 300 метра. "Най-силният човек" само ще бъде нещо като символ на Силата, седнал в кабината на FH16. Но-о-о... Каква по-добра гаранция /вижте снимката/ за новата мощ на влекача, познат преди със "скромните си сили само" за 325 тона?
Така че, ако нещо Ви е заинтересувало - купувайте веднага! Докато не се е свършило.


НАЙ-БЪРЗАТА ПОЖАРНА В СВЕТА... ИЗЧЕЗНА!

 

Според "Рекордите на Гинес" най-бързият камион в света е тази стара пожарна, регистрирала скорост от 655 км/ч. Нареченва "Хавайсксият орел", тя има два реактивни двигателя с обща мощност 6 000 к.с. Рекордът е поставен през 1998 г. През 2007-а хавайската противопожарна служба, чиято собственост е дотогава, продава машината за... $55 000, след което следите ѝ се губят.


С 400 КМ/Ч!?

 

А това е снимка, публикувана в медиите с обяснението, че този  Shockwave Jet Truck минава четвърт миля (402 метра) за 6.5 сек., като в края на класическата драг-отсечка се движи с над 400 км/ч. След още пет секунди скоростта му надхвърля отметката 500!


Клементе Ас
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7