Пазете се от автомобили, повредени от наводненията, причинени от урагана Харви

Начална страница | Интересно | Българи в Транспорта | Пазете се от автомобили, повредени от наводненията, причинени от урагана Харви
image

Секретар Джеси Уайт предупреждава потребителите, които искат да закупят употребявани превозни средства, да се пазят от автомобили, повредени след наводненията, причининени от урагана Харви. В опит да защити потребителите в Илинойс, Уайт инструктира кабинета си да следи колите от засегнатия от урагана район.

Държавният секретар ще разгледа заявките за регистрационни номера от районите, засегнати от наводненията, за да се определи дали превозните средства са регистрирани в район с наводнения. Уайт изисква от кандидатите да подадат декларация, в която да обявяват дали по превозните средства има щети от наводнението, за да получат номерация и регистрация в Илинойс. Изявлението трябва да бъде подписано от регистрирания собственик на превозното средство, а застрахователният агент трябва да провери дали не са обявени щети от наводнението по превозното средство по време на урагана. Всеки кандидат, който не е в състояние или не желае да предостави подписания формуляр, ще получи само само временни регистрационни номера от щата "Илинойс”.

„Предприемаме всяка възможна стъпка, за да гарантираме, че повредените от наводнения превозни средства от урагана Харви не получават регистрация в Илинойс, без да дадат информация за щетите“, каза Уайт. „В допълнение към завишения контрол над тези превозни средства от наша страна, ние предоставяме връзка на нашия уебсайт на адрес: www.cyberdriveillinois.com към базата данни на Националното бюро по застрахователни престъпления, където потребителите могат да проверят кои коли са повредени от урагана.“

Медиите съобщават, че около 500 000 автомобила може би са засегнати от водната стихия след урагана. За сравнение 325 000 автомобила са били повредени от урагана Катрина по данни на Националното бюро.

Уайт призова потребителите да правят възможно най-задълбочено и активно проучване за превозното средство преди да извършат покупка. Потребителите могат да се консултират с фирми, които предоставят допълнителна информация за историята на превозните средства. Освен това винаги е добра идея да имате механик, който да инспектира автомобила, преди да извършите покупка.

Тодор Паунов,
Чикаго

в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7