Училище и учебен процес в извънредна ситуация

Начална страница | Интересно | БГ училища | Училище и учебен процес в извънредна ситуация
image

В създалата се ситуация на пандемия от COVID-19, сме изправени пред редица предизвикателства, които са свързани с реорганизацията на ежедневието ни. Новата и непозната реалност откъсна всички ни от нормалния ритъм на живот, който имахме. Учебният процес е само един от аспектите на промените, които учители, родители и ученици, трябва да направим заедно. В извънредна ситуация са нужни извънредни усилия за да съхраним важните дейности.
В тази връзка и взимайки под внимание всеки детайл от процеса на обучение, ние Борда на директорите на „Малко българско училище“, започнахме незабавни промени в учебния процес. Учителите на училището, с филиалите му, пристъпиха към актуализиране и изграждане на учебния план и материали, така че да са подходящи за преподаване онлайн. Проведени бяха редица обучения за учителите, в които бяха обучени как да използват възможностите, които предоставя платформата на Гугъл - G-Suite for Education. Чрез този пакет могат да се създават виртуални класни стаи, да се споделят документи (учебни материали, домашни работи, различни файлове за учебния материал), както и възможност за видео връзка в реално време между учители и ученици. Общите усилия и неуморна работа в продължение на дни, доведоха до създаването на методически ресурс за дистанционно обучение на учениците в условия на пандемия.  За създаването на електронните материали са използвани също ресурсите на редица български издателства и платформи, които предоставиха безвъзмездно достъп до материалите си. Всички предприети стъпки са съобразени с учебните програми за обучение на ученици в неделните училища извън България. „Малко българско училище“ следва всички насоки и правила за организиране и реализиране на учебния процес на Министерство на образованието и науката на Р България.
Обучението на децата ни е една от дейностите, които искаме да съхраним максимално в условията на изолация и пандемия. Водени от това желание Бордът на директорите на „Малко българско училище“ взе решение да покани всички неделни училища от Северна Америка, които проявяват желание и интерес, да сподели безвъзмездно целият методически ресурс, с който разполага за дистанционно обучение. Екипът на училището е готов да предостави достъп и да помогне на всички учители и училища, които проявяват интерес. Също така, екипът на училището е на разположение за да отговаря на въпроси или да окаже нужна помощ при реализирането на дистанционно обучение за българските ученици в Северна Америка. Всички колеги, които имат желание да се свържат с нас, могат да го направят на електронен адрес info@mbuchicago.com или да потърсят Георги Петров – председател на борда на директорите на „Малко българско училище“ gpetrov@mbuchicago.com.
Вярваме, че общите усилия на всички ще помогнат и ще доведат до успешно преминаване през този етап. Екипът на училището полага всички възможни усилия, за да осигури на учениците си стабилност в учебния процес и дистанционното обучение е възможност за завършване на учебната година в извънредната ситуация.
Бордът на директорите и екипът на „Малко българско училище“ призовава всички да спазват социална дистанция и изолация и да останат у дома.

24 Март 2020
Чикаго, Илинойс


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7