142 години свобода отбелязаха учениците от училище „Алеко Константинов“ и от най-голямото „Малко българско училище“

Начална страница | Интересно | БГ училища | 142 години свобода отбелязаха учениците от училище „Алеко Константинов“ и от най-голямото „Малко българско училище“
image

Поредица от събития в най-българския град в Съединените щати - Чикаго, Илинойс, белязаха годишнината от Освобождението на България. Учениците от училище „Алеко Константинов“ празнуваха свободата на България с вълнуваща програма, старателно подготвена от децата, техните учители и ръководители. Пълна зала и силни аплодисменти следваха всяко изпълнение на сцената на Център „Малката България“.
    На 1 март беше отбелязана годишнината от Освобождението на България и с гост-участие в тържествената програма, организирана от Българика и Виванов. С тържествен концерт, деца и родители, учители и ръководители, приятели, отпразнуваха заедно свободата на България. В препълнената зала на Elk Grove High school  учениците въвлякоха публиката в незабравими преживявания. Под ръководството на учителите и хореографите си съставът за народни танци, единственият детски хор в Чикаго и клубът по спортни танци към „Малко българско училище“ представиха своите изпълнения. Дълги часове подготовка и изграждане на знания, бележат днешното представяне на възпитаниците на училището. С радост и гордост от съхранената идентичност, родители и гости наблюдаваха децата на сцената.
Тази година тържествата по случай 3 март съвпаднаха с още един оригинален български обичай – мартениците и Баба Марта. По ръцете и реверите на гостите на събитието се виждаха обредните украси от усукани бели и червени конци. За радост на малки и големи, кончетата напомняха, че скоро идва пролетта.
Така с усмивки, песни и танци, споделени мигове и много вълнение преминаха празничните дни за възпитаниците на училище „Алеко Константинов“ и „Малко българско училище“, което тази година отбелязва кръгла годишнина от създаването си.

МБУ
2 Март 2020
Чикаго, Илинойс


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7