Да живее България! Честит 3-ти март!

Начална страница | Интересно | БГ училища | Да живее България! Честит 3-ти март!
image

Здравейте,
Аз се казвам Ники, на 8 години съм и живея във Уисконсин.  Много обичам България, където живеят баба ми, дядо ми, прабаба ми, прадядо ми, мойте роднини и приятели. 
Този месец на мойто училище имаше фестивал на държавите.  Бяха представени 26 държави.  Аз и майка ми участвахме и представихме България. Фестивалът продължава цял ден и се посещава от всички ученици.
Аз бях толкова развълнуван, че реших да рекламирам нашата държава сред мойте приятели.
И стана! Всичко се получи чудесно! Почти всички деца посетиха България! 
Но преди да се случи всичко това, трябваше да се подготвим.   С помоща на леля Катя събрахме достатъчно снимки и материали. Изкарахме бродираните карета и възглавници от моята баба и прабаба и българските сувенири получавани през годините.
Бяхме готови за подреждането на масите, но за да представим държава беше необходимо да има двама родители- доброволци. Попитахме майката на моят приятел  Елиот да помогне и тя с удоволствие се съгласи.  Ние двамата подередихме част от нещата, а след това нашите майки доподредиха масите.
В деня на панаира, много от децата намираха вълнуващо да узнаят, че отнема 10,000 рози, за да се направи едно малко шишенце от розово масло и да имат възможността да помиришат най-скъпото етерично масло в света- розовото масло.  
Толкова много исках да съм част от представянето на България, че в деня на фестивала пропуснах междучасието и се присъединих към майка ми. След това прекарах още 45 минути с класа ми.  Това беше първата година, която представяхме държава на този фестивал и МНОГО ми хареса. Дано нагодина пак го направим!
Обичам да прекарвам лятото на България.  Изучавам български език и традиции от майка ми и г-жа Лили Паслиева от училище „Родна Реч“ на БУЦ “Знание“.  В деня на фестивала се почувствах, че съм пак в България, дори за малко!


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7