Стефан Вълдобрев отговаря на въпроси на ученици от училище "Св. Иван Рилски"

Начална страница | Интересно | БГ училища | Стефан Вълдобрев отговаря на въпроси на ученици от училище "Св. Иван Рилски"
image

Да си учител е много отговорна задача. А да си учител на българчета в чужбина, освен отговорност, съдържа и голяма доза предизвикателство. За да се справим с това предизвикателство по най-добрия начин,  винаги се опитваме с учениците да се забавляваме докато учим. Учейки с петокласниците от училище „Св. Иван Рилски“ какво е диалог и как се прави интервю, ни хрумна много интересна идея.
Учениците трябваше да си изберат известна личност от България, на която да направят интервю. А аз им обещах, че ще изберем няколко въпроса и ще ги изпратим до някоя от звездите, които са си избрали. Признавам, че децата надминаха очакванията ми. Толкова интересни въпроси искаха да зададат на най-различни личности от българската сцена. Имаше въпроси към “Маскирания певец“, Стефан Вълдобрев, Лили Иванова, не пропуснахме, разбира се, и Христо Стоичков...Много ме впечатли и фактът, че учениците са в течение с нещата, които се случват в България, гледат българска телевизия и слушат българска музика.
Първият български певец, който интервюирахме, беше Стефан Вълдобрев. (Интересно съвпадение е, че той се оказа любим певец на учителката).
Той получи въпросите, които измисли петокласничката Виктория. А какво щастие беше, когато получихме и отговорите...
Наистина, неописуема бе радостта на учениците, които се почувстваха истински журналисти.
Много специални благодарности към Стефан Вълдобрев, който отдели от времето си, за да зарадва нашите българчета. Очакваме го с нетърпение да ни посети в българското ни училище, за да ни разкаже и на живо за всички тези интересни неща, които вече сподели с нас в интервюто.
Защото малките неща правят големите...
Ето ги въпросите и отговорите, които получихме:
 „Здравейте, аз се казвам Виктория и правим нещо интересно в българското училище: трябва да ви задам няколко въпроса:
1. Вие ли си пишете песните или друг?
Привет, Виктория. Благодаря за вниманието и за възможността да проведем този разговор. Да, сам си пиша песните. Правя това от петнайсетгодишен. Първо пишех поезия, а след това започнах да я "обличам" в мелодии и да я свиря на китарата си. Така се появиха първите ми песни. В десети клас вече имах самостоятелни солови концерти в родния си град.
2. Само пеете или свирите на инструмент?
Освен на китара, свиря и на пиано. На него композирам театралната и филмовата си музика, предназначена за големи симфонични оркестри.
3. Имате ли братя и сестри?
Имам сестра, казва се Ива и е по-голяма от мен с пет години.
4. От малък ли искате да пеете?
Първо исках да ставам футболист, после поет, музикант, певец със своя група. Накрая обединих всичките си стремежи в едно и завърших Театралната академия, станах актьор. Сега това е основната ми професия. Играя в доста театри, снимам в доста филми. Разбира се, поддържам и работата си с "Обичайните заподозрени" - записи, турнета, клипове.
5. Обичате ли това, което правите? Бихте ли искали да работите нещо друго?
Страшно обичам това, което правя. Изпитвам огромно удоволствие от работата си и съм благодарен за всички хубави неща, които ми се случват в нея.
6. Коя е любимата ви песен? А коя чувствате най-специална и защо?
Всяка песен, която съм създал, е много специална и много любима за мен. Не мога лесно да отлича някоя. Може би напоследък като най-знакова се превърна "По-полека". Бих споменал също и "Тази песен не е за любов", защото излезе след като си отиде много специален за мен човек - майка ми.
7. Ще ни посетите ли в българското ни училище в Чикаго?
Ако някога имам път към Чикаго, непременно, с най-голямо удоволствие.
8. Къде (и кога) е бил любимият ви концерт?
О, има толкова концерти, които чувствам любими. Помня всяка вечер и всеки концерт, лицата и очите на хората в публиката, всяка среща за мен е безкрайно важна. Стават страхотни и плажните концерти на пясъка и до морето, стават велики и големите концерти с по три хиляди души в НДК, Античния театър, Маймунарника в Борисовата градина. И на площадите в градовете. И турнетата ни из Европа...
9. Има ли конкретно място, където „барът е до морето“? (Последният въпрос е от учителката).
Когато писах песента - не, нямаше. Но когато решихме да правим клип, го заснехме на Весел бар в Къмпинг Китен. И като че ли впоследствие това място се свързва най-много с фразата от песента.
- Благодарим Ви за отделеното време. С много специални поздрави от българско Чикаго.
Благодаря и аз. Поздрави на всички българи в Чикаго.“

Жана Картелян
за в."България СЕГА"


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7