Вълшебна Коледа! в Българско училище „Джон Атанасов“

Начална страница | Интересно | БГ училища | Вълшебна Коледа! в Българско училище „Джон Атанасов“
image

Вълшебна Коледа, защото сътворява чудеса, защото предизвиква хиляди усмивки и милиони, грейнали от щастие очи.
   Духът на Коледа оживява, когато срещнеш обичта на човека до себе си, когато направиш някого щастлив. Но най-хубавото нещо на Коледа е това, че тя е споделена с най-близките ни хора, затова и ние споделихме нашето тържество с голямото семейство на БУ „ Джон Атанасов“ и със специалния ни гост – Дядо Коледа.
   Коледната украса, красиво подредените и озвучени слайдове, прекрасната ни бъднивечерската трапеза, придадоха задушевност и топлота на нашия празник.
    Наистина залата, в която се проведе тържество се оказа тясна да побере всички родители, гости, приятели на училище“Джон Атанасов“, но пък за сметка на това ни беше широко на душите и сърцата, потопени отново в магията на святата Коледа и уникалността на българския дух. Има неща, които не могат да се обяснят – те се чувстват, те се усещат и се съпреживяват.
   С прекрасно настроение, малки и големи ученици изпращаха своите коледни послания за доброта, за здраве, за плодородие, чрез песни, стихове, танци, благословии и драматизация. От сцената нашите певци, танцьори, актьори раздаваха добрина и получаваха удовлетворение от това, че са направили някого щастлив, че са накарали присъстващите да усетят в сърцето си топлината на Коледния празник.
  Но най-големият подарък от Дядо Коледа тази година беше този, че той доведе със себе си един истински фокустник, който направи тържеството още по-приказно, още по-вълшебно.  Драматизацията на „Дядовата ръкавичка“, представена от 4-ти клас на г-жа Ирина Димитрова, подсили още повече това настроение.
  Нашите гости Иван Пенсов и Мария Танчева, с прекрасно изпълнените -  „румба“, „самба“ и „ча-ча-ча“, както и елегантният танц на Емили Василев от 2-ри клас, повишиха емоционалния градус  и си заслужиха аплодисментите.
    Изпълненията на учениците от родно ни училище отново успяха да възродят магията на Коледа. Дано това вълшебство остане с нас през цялата година.
    Завършихме нашата празнична програма, както подобава – с български хора – поздрав от фолклорна формация „Хорце“ с ръководител Иринка Гочева.
    След тържеството се почувствахме щастливи и умиротворени, не само защото бяхме завладени от Коледния дух, а защото в мислите си се бяхме пренесли там, на онова свещено място, което наричаме – Родина.

Весели празници !
Щастлива и благословена 2020 година !
                 
Виолета Петрова –
БУ „Джон Атанасов“,
гр. Чикаго

     

Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7