МБУ увеличи директорите в Борда от 5 на 7

Начална страница | Интересно | БГ училища | МБУ увеличи директорите в Борда от 5 на 7
image

Уважаеми сънародници и поддръжници,
На редовно заседание на 24.10.2019, Бордът на директорите на организация "Малко българско училище в Чикаго" взе следните решения:
1. Увеличаване на числеността на Борда. С пълно мнозинство броят на директорите бе променен от 5 на 7. За нови членове бяха поканени и избрани г-жа Светла Паскалева и г-н Георги Бошнаков.
Светла Паскалева е магистър по История и География, завършила е ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Има петнадесет години стаж като учител в България и е неизменна част от екипа на МБУ от създаването му. Г-жа Паскалева е автор на две помагала, предназначени за училища в чужбина. В Борда на директорите тя ще отговаря за издателската дейност на организацията и осигуряването на учебници, помагала и учебни материали.
Георги Бошнаков е Бакалавър по Компютърни системи и технологии от ТУ Варна. Преди да се присъедини към Борда, господин Бошнаков беше председател на Родителския съвет в продължение на две години. В Борда той ще отговаря за организацията и провеждането на всички концерти и масови мероприятия, които се провеждат под шапката на организацията.
Честито на новите директори и успешна работа в екипа на „Малко българско училище в Чикаго“!
С избирането на новите членове към Борда се присъединяват двама изключителни професионалисти с безспорни качества. Те ще допълнят работата на досегашните директори, чиито функции стават:
Георги Петров - Председател на Борда и отговорник за Център "Малката България";
Живка Петрова - зам. председател на Борда и отговорник за училищата към организацията, директор на "Малко българско училище" в Елк Гроув;
Симона Шкьопу - секретар на Борда и отговорник за филиалите към организацията - Чуднотека, Мейн и Милуоки;
Иван Кирчев - юридически съветник, отговорник за сключването на договори, човешки ресурси и юридическото обезпечаване на организацията;
Любомир Крулев - ковчежник и отговорник за финансите, планирането и бизнес плана.
2. Публична част от заседанията на Борда. Бордът на директорите провежда своите заседания наживо всяка 3-та седмица от месеца в сряда или четвъртък. От следващото заседание, което е насрочено за 20.11.2019, ще предложим и публична част от срещите на Борда. Първите 20 до 45 мин ще бъдат отворени за всеки, който желае да дойде и да се запознае с дейността на организацията от първа ръка. Надяваме се по този начин да привлечем, изслушаме и дискутираме идеите на повече хора за делата и бъдещето на организацията.Вашата помощ, мнения и предложения са безценни. Заповядайте!
3. Публичен отчет за извършените до момента разходи по придобиването и обновяването на Център "Малката България". На Вашето внимание в прикачен файл са разходите, които сме направили до момента. МБУ се доказа през годините със своята прозрачност и публичност като финансово отговорна организация. Към този момент сме почти привършили с първия етап от ремонтите на сградата, които бяхме планирали - нови подове, освежаване, ремонт на покрива и комина, ремонт на сцената. През следващата година предстои и най-големия проект - изграждане на собствен паркинг за нуждите на Центъра. Първоначалните оценки, които имаме, ни дават цена от над $150 хиляди за самото изграждане. По проектирането му вече сме изразходили близо $30 хиляди.
С уважение,
Борд на директорите към "Малко българско училище в Чикаго":
Георги Петров
Живка Петрова
Светла Паскалева
Симона Шкьопу
Георги Бошнаков
Иван Кирчев
Любомир Крулев
Източник "Малко Българско Училище" - ЧикагоType a message


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7