Конфликт по повод фейсбук групата на АБУЧ

Начална страница | Интересно | БГ училища | Конфликт по повод фейсбук групата на АБУЧ
image

На 7ми октомври, 2019 членовете на фейсбук групата на АБУЧ (5555 на брой) бяха изненадани, след като администраторът Силвия Стаменова промени името от "Aсоциация на българските училища в чужбина" на "Български училища в чужбина". На въпрос „Има ли някаква причина за смяна на името?“ модераторът на групата Таша Малешкова отговаря „Администаторът може да променя името, предвид обстоятелства, довели до това решение!“.
За повече яснота се свързахме с АБУЧ и научихме следното:
Силвия Стаменова (от София) и Таша Малешкова (преподавала в българското училище в Кувейт) са членове на УС на АБУЧ (Асоциацията на Българските Училища в Чужбина) и неведнъж са изразявали несъгласие с някои аспекти от политиката на най-голямата представителна организация на българските училища в чужбина. По време на неотдавнашен конферентен разговор г-жа Стаменова заявила, че това е последната й година в УС на АБУЧ и че през лятото на 2020 ще подаде оставка. От АБУЧ потвърдиха, че създаването на фейсбук групата "Български училища в чужбина" е било възложено на Силвия Стаменова чрез официален протокол и че тази група принадлежи на АБУЧ. Те възнамеряват да си възвърнат името на групата и администрирането й използвайки всички законни начини.
След разговори с представители на АБУЧ г-жа Стаменова направи следния коментар в групата:
„Името на ФБ на асоциацията ще бъде възстановено след възможност от системата“.
Напомняме на нашите читатели, че според правилата на фейсбук името на група може да се сменя един път в рамките на месец.
Надя Минкова
в. „България СЕГА“Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7